Produsele Cris-Tim au primit certificarea internationala “fara gluten”

Publicat pe 21 Mai 2019 in Stiri si noutati

Incepand din luna aprilie a acestui an, Grupul Cris-Tim este primul producator de mezeluri din Romania care a fost certificat de catre Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG)1, asociatie membra cu drepturi depline al Asociatiei Societatilor Europene de Celiachie.

Mai mult de jumatate dintre produsele apartinand brandurilor Cris-Tim, Matache Macelaru’ si Obrajori au certificarea internationala “fara gluten” obtinuta in urma auditului Asociatiei Romane pentru Intoleranta la Gluten (ARIG). Aceasta certificare este semnalizata pe ambalaje prin simbolul Spicului Taiat (Crossed Grain), singurul standard international care certifica siguranta produselor fara gluten1.

In cazul Cris-Tim, certificarea garanteaza ca produsele pe care apare aceasta sigla sunt fabricate intr-un mediu necontaminat, pe o linie de productie dedicata acestui proces, folosind ingrediente care, la randul lor, nu contin gluten. Persoanele afectate de intoleranta la gluten au acum garantia ca aceste produse pot face parte din dieta lor zilnica sanatoasa.

“Inca din 2017, cand am lansat Eticheta curata, am subliniat lipsa glutenului din produsele noastre. Stim ca intoleranta la aceasta proteina este o problema in crestere, vedem asta si din intrebarile pe care le primim de la consumatorii nostri, de aceea vrem sa le oferim tuturor optiuni sanatoase la raft. Cu cele peste 80 de sortimente de salamuri, sunci, specialitati, cremwursti si alte mezeluri fara gluten, ii asiguram pe cei care sufera de aceasta afectiune ca pot consuma produsele pe care le iubesc fara grija. Ne bucuram sa fim printre primii producatori locali care au solicitat si obtinut aceasta certificare in Romania, la nivelul intregii game de produs.”, a declarat Radu Timis Jr.
Printre cele peste 80 de produse certificate cu simbolul Spicului Taiat se numara Salamul Sasesc, salamul de vara, salamul banatean, salamul potcoava de la Cris-Tim, muschiul tiganesc, muschiul Azuga, muschiul file afumat, carnatii oltenesti si afumati de la Matache Macelaru si multe alte sortimente. Produsele din gama Obrajori, pentru copii, sunt si ele certificate “fara gluten”.
Cu o istorie de peste 25 de ani, Cris-Tim este liderul pietei romanesti de mezeluri, oferind intotdeauna consumatorilor sai produse sigure, proaspete si savuroase, realizate cu ajutorul celor mai moderne tehnologii de procesare si prin sistemele de management al sigurantei alimentului (ISO 22000:2005) si al protectiei mediului (ISO 14001: 2015).

Mai multe despre

Cris-tim, Mezeluri, Fara gluten

Recomanda

Comentarii: Produsele Cris-Tim au primit certificarea internationala “fara gluten”