Lectură de un minut

13 Feb 2019 - Știri și Noutăți

Peste 38.000 brazi naturali au ajuns in magazinele LEROY MERLIN, in urma unei campanii de reciclare

Abonează-te pe  
De 4 ani, LEROY MERLIN deruleaza o campanie de responsabilizare sociala ce incurajeaza reciclarea brazilor de Craciun. Astfel, pentru brazii achizitionati din reteaua LEROY MERLIN si returnati in luna ianuarie in magazine, retailerul a oferit clientilor un voucher de cumparaturi in valoare de 25 lei.

Din totalul brazilor naturali vanduti in perioada noiembrie-decembrie 2018, peste 38.000 s-au intors in magazine, in containerele pentru reciclare. Retailerul LEROY MERLIN a sustinut integral toate costurile pentru inchirierea containerelor de stocare. Ulterior, brazii au fost trimisi in centre de compostare unde au fost maruntiti si valorificati energetic – transformati in combustibil sau in compost (ingrasamant pentru gradini si terenuri agricole).

Reciclarea brazilor face parte, alaturi de alte actiuni cum ar fi reimpadurirea, din seria initiativelor de dezvoltare durabila derulate de toate companiile din Grupul ADEO sub sloganul „-20% impact CO2 pana in 2025”. Tot ca parte a eforturilor de protejare a mediului inconjurator, incepand cu anul 2017, LEROY MERLIN a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii care nu respecta standardele de sustenabilitate si certificarile FSC (Forest Stewardship Council) si PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).LEROY MERLIN Romania isi doreste sa apere padurile din Romania si actiunea noastra este pe termen lung pentru a proteja industria lemnului din aceasta tara.” - a declarat Frederic Lamy, Director General LEROY MERLIN Romania.
In 2018, romanii care au trecut pragul magazinelor LEROY MERLIN au preferat brazii naturali (93.512 bucati vandute in perioada sarbatorilor de iarna), optand pentru cei artificiali intr-o proportie mult mai mica: 21.654 bucati vandute.
Cu un pret incepand de la 29,9 lei in functie de dimensiuni si de calitatea lor, brazii naturali au ajuns in casele romanilor de la mic la mare. Cei mai cautati au fost brazii de 69 lei si respectiv 79 lei, cu dimensiuni intre 1,75 si 2,25 m.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 38.000 brazi naturali au ajuns in magazinele LEROY MERLIN, in urma unei campanii de reciclare