Lectură de 2 minute

13 Jun 2019 - Știri și Noutăți

Peste 200 de fermieri s-au inscris in programul Crestem Romania BIO

Abonează-te pe  

 “Crestem Romania BIO” este primul program pe termen lung initiat de un retailer, dedicat sustinerii agricultorilor romani care vor sa treaca la agricultura BIO.

In primele 2 luni, peste 200 de fermieri s-au inscris in program si 75 dintre ei sunt eligibili pentru a incepe conversia la BIO, acestia beneficiind de sprijin financiar pentru primul an, contracte ferme de preluare a productiei in perioada de conversie si 2 ani dupa obtinerea certificarilor necesare, cat si consultanta si promovare.

Mi-am propus, inca de la preluarea mandatului, ca tot mai multi romani sa aiba acces la produse de buna calitate, la un pret rezonabil. Aceasta este una dintre misiunile noastre! Prin actiunea de astazi, Carrefour si-a intarit rolul pentru perioada urmatoare in dezvoltarea agriculturii BIO in Romania. Trebuie sa recunoastem cu totii ca acest segment BIO are un potential urias”, a declarat Daniel Botanoiu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Exista un potential mare in tara. Pentru a converti acest potential intr-un model de dezvoltare, e nevoie de contributia tuturor. Cred sincer ca trebuie sa lucram impreuna: fermieri, retaileri, autoritati, organizatii de mediu, ONG-uri si camere de comert. Fermierii inscrisi in program sunt plini de curaj si creativitate, dispusi sa incerce culturi BIO diverse, precum cartofi, morcovi, ardei, mure, afine si altele. BIO va fi o parte esentiala a agriculturii romanesti, iar Carrefour vrea sa puna piatra de temelie”, a precizat Jean Richard de Latour, CEO Carrefour Romania.
Programul Crestem Romania BIO continua eforturile retailerului de a aduce pe rafturi produse de calitate, la preturi accesibile. In acest sens, Silviu Diaconu, Director Achizitii Produse Proaspete Carrefour, a explicat ca diferentele evidente intre preturile produselor BIO si cele conventionale sunt generate de costurile de import si de oferta subdimensionata de pe piata pentru astfel de legume si fructe.
Programul Crestem Romania BIO a fost initiat in urma cu trei luni si completeaza seria de parteneriate dezvoltate de Carrefour cu producatorii agricoli. Cooperativa Agricola Carrefour Varasti a fost lansata acum 3 ani, iar astazi livreaza peste 5.000 de tone de legume pe rafturile magazinelor. Concomitent, Filierele Calitatii Carrefour garanteaza calitatea produselor, de la ferma la raft, in doar 36 de ore.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 200 de fermieri s-au inscris in programul Crestem Romania BIO