Lectură de 2 minute

06 Aug 2019 - Știri și Noutăți

PENNY Market sponsorizeaza centrul comunitar construit la Buftea de Habitat for Humanity.

Abonează-te pe  

Angajatii PENNY Market Romania au participat ca voluntari pe santierul Habitat for Humanity Romania din Buftea, unde organizatia construieste un centru comunitar pentru 200 de copii din comunitatea defavorizata de aici. PENNY Market este principalul sponsor al proiectului, cu o suma de 120.000 euro pentru constructia cladirii si peste 250 de angajati voluntari pe santier pana la finalul constructiei.

Centrul comunitar pe care Habitat for Humanity il construieste in Buftea va functiona ca un after-school si va deservi doua scoli din comunitate, in Flamanzeni si Buciumeni – cartiere defavorizate din Buftea, unde saracia, conflictele si conditiile grele de locuire afecteaza puternic dezvoltarea si educatia copiilor. Dintre cei 350 de copii care invata la cele doua scoli, aproximativ 250 provin din familii defavorizate.

Cei mai multi dintre parinti nu au un loc de munca stabil si traiesc din alocatiile copiilor, din ajutor social sau din lucrul cu ziua, ori sunt plecati la lucru peste hotare.

Suntem bucurosi sa continuam parteneriatul de lunga durata pe care Habitat for Humanity Romania il are cu PENNY Market printr-un proiect care va schimba vietile a sute de elevi din comunitatea defavorizata din Buftea. Activitatile pe care le vor face in centrul comunitar pe care il construim cu sprijinul PENNY Market ii vor ajuta sa nu abandoneze scoala, sa aiba rezultate mai bune la invatatura si, in final, sa aiba sansa unui viitor mai bun, asa cum orice copil merita. Suntem onorati sa avem parteneri de incredere precum PENNY Market, care isi respecta angajamentul pe care compania si l-a asumat pentru a schimba in bine viata comunitatilor in care activeaza”, spune Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.
Noul centru comunitar din Buftea va ingriji 200 de copii defavorizati din comunitate, care acum sunt in pericol de a abandona scoala. Ei vor primi zilnic o masa calda, vor fi ajutati la teme, vor urma cursuri de educatie non-formala si vor beneficia de consiliere psihologica.
Parteneriatul dintre PENNY Market si Habitat for Humanity a inceput in 2016 ca un team building, iar astazi desfasuram activitati de voluntariat de mai multe ori pe an, acestea se regasesc firesc in calendarul nostru, fiind cerute si indragite de toti colegii. Constructia centrului comunitar inseamna acces la educatie pentru comunitatea din Buftea, este un proiect la care tinem mult si sta la baza strategiei noastre de CSR. Ne dorim ca entuziasmul voluntarilor nostri sa se transmita mai departe catre copiii care vor beneficia de aceasta cladire,” a declarat Irina Butnaru, PENNY Market Romania.
Lucrarile la cladirea centrului comunitar din Buftea au inceput la finalul anului 2017 si vor fi finalizate in in luna decembrie. La lucrarile de constructie vor participa pana la finalul anului 250 de angajati PENNY Market.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PENNY Market sponsorizeaza centrul comunitar construit la Buftea de Habitat for Humanity.