Lectură de 2 minute

19 Jul 2019 - Știri și Noutăți

Mega Image continua sa dezvolte parteneriatul cu producatorii locali de legume prin programul Gusturi romanesti de la gospodari

Abonează-te pe  

Peste 140 de producatori locali fac parte in prezent din program si cultiva sase legume de sezon pe o suprafata totala de peste 86 de hectare in zona de sud-est a tarii.

Mega Image continua, pentru al saselea an consecutiv, programul „Gusturi romanesti de la gospodari”. Acesta este dezvoltat impreuna cu producatorii locali din zona de sud-est a tarii, care cultiva sustenabil, in etape verificate pas cu pas, sase legume de sezon care ajung direct pe rafturile magazinelor, proaspete si cu gust autentic, ca odinioara: rosii, ardei bianca, salata verde, castraveti cornison, ardei kapia si vinete.

In prezent, programul „Gusturi romanesti de la gospodari” include peste 140 de fermieri care cultiva legume pe o suprafata totala de peste 86 de hectare, alaturi de un inginer agronom dedicat, care verifica fiecare etapa a culturii.
Am crescut de la an la an un program unic pe piata prin modul in care ne implicam in cultivarea legumelor alaturi de fermieri, pentru a le oferi consumatorilor nostri in fiecare sezon sase legume cu gust autentic, cotrolate in fiecare etapa de crestere. Mai mult, programul Gusturi romanesti de la gospodari aduce beneficii si pentru producatori, de la stabilitate financiara la formarea lor continua in legumicultura prin consultanta de specialitate, cu impact direct asupra agriculturii locale. Vom continua investitia in acest program pentru a face cu adevarat o diferenta in calitatea produselor pe care le oferim clientilor, din productia locala,” afirma Mircea Moga, CEO Mega Image.
Pentru a obtine legume recunoscute pentru gustul autentic, fiecare pas din procesul de cultivare este indeaproape supervizat, astfel:
  • Solul si apa sunt testate si analizate pentru a stabili interventiile necesare pentru recolte.
  • Semintele sunt atent selectionate folosind hibrizi profesionali traditionali, care asigura gustul autentic al legumelor, dar si uniformitatea culturilor.
  • Consultanta de specialitate si supervizare pentru fiecare pas al recoltei: inginerul agronom dedicat programului intervine in fiecare pas al procesului tehnologic, in functie de necesitatile fiecarei culturi. In plus, programul ofera o solutie unica pe piata prin interventia cu pradatori naturali pentru combaterea daunatorilor in culturile de ardei gras si kapia.
  • Legumele sunt testate inainte de a ajunge la raft: fiecare cultura este testata in laborator pentru controlul calitatii inainte de livrare in magazine.
In plin sezon de vara, imediat dupa cules, legumele sunt livrate zilnic in magazinele Mega Image si Shop&Go, direct de la producatori pentru a asigura prospetimea si gustul autentic.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Image continua sa dezvolte parteneriatul cu producatorii locali de legume prin programul Gusturi romanesti de la gospodari