Lectură de un minut

07 Mar 2019 - Știri și Noutăți

Lidl majoreaza veniturile angajatilor din Romania

Abonează-te pe  

De la 1 martie 2019, cel mai mic venit brut oferit de Lidl va avea o medie lunara de 3.500 lei, adica 2.180 de lei net, retailer-ul continuand sa se concentreze pe imbunatatirea sistemului de compensatii si beneficii, toti angajatii avand in anul 2019 o crestere a venitului.

Din luna martie a acestui an, nici un angajat Lidl Romania nu va realiza un venit lunar mediu mai mic de 3.500 de lei brut (2.180 de lei net), suma ce include salariul si tichete de masa, bonusuri anuale de Paste si de Craciun, precum si alte tipuri de bonusuri. La acesta se adauga si alte sporuri in functie de specificul activitatii.

Lidl are o politica de salarizare in trepte, salariul crescand anual, in primii ani de activitate in companie. Daca pana in anul fiscal 2018, maririle salariale bazate pe vechime aveau loc garantat in primii 3 ani de la angajare, Lidl introduce o noua grila pentru toti lucratorii din magazine si depozite. Astfel, incepand cu 2019, cresterile salariale ale acestor categorii sunt garantate in primii 4 ani de la angajare.
Lidl introduce pentru prima oara in 2019 si un bonus aniversar, care va fi acordat lucratorilor din magazine si comisionarilor si stivuitoristilor din depozite, cei care reprezinta coloana vertebrala a activitatii companiei. Acesta se adauga bonusurilor anuale de Paste si de Craciun, precum si tichetelor de masa, acordate tuturor angajatilor companiei.
Lidl este singurul retailer care ofera tuturor angajatilor din magazine 2 zile libere, atat de Craciun, cat si de Paste. Totodata, angajatii sunt remunerati pentru orele suplimentare, iar plata se face pentru fiecare minut lucrat peste program. Se introduce si un spor pentru orele lucrate in zilele declarate sarbatori legale si dubleaza sporul pentru orele lucrate in week-end.
Lidl este parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm. Este prezent in 30 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 10.500 de magazine si peste 150 de centre logistice in 29 de tari la nivel mondial. In prezent are aproximativ 260.000 de angajati, dintre care peste 5.500 in Romania, unde retailer-ul german are deschise peste 240 de magazine si 4 centre logistice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl majoreaza veniturile angajatilor din Romania