Lectură de 2 minute

12 Nov 2019 - Știri și Noutăți

Libris se pregateste de Black Friday 2019

Abonează-te pe  

Libris.ro, cea mai mare librarie online din Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de 38 de milioane de lei dupa primele 9 luni ale anului. Se estimeaza ca 2019 se va incheia cu o cifra de afaceri ce va depasi 55 milioane de lei. Dinamica pozitiva se datoreaza inclusiv finalului de an, marcat de Black Friday si sarbatorile de iarna, care genereaza 30-35% din cifra de afaceri totala.

In perioada ianuarie - septembrie 2019, Libris.ro a inregistrat o crestere de peste 35% fata de perioada similara a lui 2018, iar cele mai mari vanzari de carte s-au inregistrat la categoriile:

  • Carte in limba engleza (o crestere de 215% fata de ianuarie-septembrie 2018)
  • Beletristica – literatura universala (+140%)
  • Beletristica – autori romani (75%)
  • Carte pentru copii si Biografii/Jurnale/Memorii, unde cresterile au depasit 60-70% fata de 2018.

"Ne bucuram sa constatam ca anul acesta romanii chiar au citit mai mult. Acest lucru se poate observa nu doar din numarul de volume vandute, ci si din faptul ca media comenzii a crescut cu 10%. Printre factorii care au influentat aceasta tendinta putem sublinia si dinamica din literatura romana, iar in ceea ce ne priveste pe noi marirea portofoliului disponibil, unde am ajuns la 19.000 titluri", a declarat Laura Teposu, co-fondator si director de dezvoltare Libris.ro.

Cele mai multe comenzi s-au inregistrat in primele 9 luni ale anului in Bucuresti, Timis, Cluj, Iasi si Brasov, iar numarul vanzarilor de pe mobil a depasit 50%, o crestere cu 10% fata de 2018.
190.000 de titluri reduse de Black Friday.
Pentru finalul anului, Libris.ro estimeaza o crestere de peste 30% fata de 2018, un motor important fiind perioada Black Friday – Craciun. Astfel, anul acesta, Libris.ro a pregatit pentru 15 noiembrie reduceri pana la 95%, timp de 24 de ore, la 99% din produsele de pe site.
"Am pregatit pentru Black Friday un stoc special de carte si ne-am propus sa expediem toate comenzile intrate in data de 15 noiembrie in maximum 3 zile. Estimam o crestere cu peste 30% in numarul comenzilor, fata de anul trecut, mai ales ca reducerile vor ajunge pana la 95% pentru cartile in limba romana, iar in campanie vom include si tituri aflate in topul vanzarilor. Credem ca printre cele mai cautate vor fi volumele din categoria beletristica, carte pentru copii si dezvoltare personala", a completat Laura Teposu.
Si pentru ca Libris.ro isi doreste un Black Friday ca la carte, pe langa stocul special de produse, a fost creata o pagina speciala pentru utilizatori.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Libris se pregateste de Black Friday 2019