Lectură de 3 minute

23 Mai 2019 - Știri și Noutăți

Lansare Program MOL de promovare a talentelor

Abonează-te pe  

Sprijin financiar in valoare de 560.000 lei acordat tinerilor sportivi si artisti prin Programul MOL de promovare a talentelor. Inscrierile  se pot face online.

MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au lansat cea de-a 14-a editie a Programului MOL de promovare a talentelor. In cadrul programului se ofera finantare in valoare totala de 560.000 lei, pe baza de concurs de proiecte, tinerilor sportivi si artisti din toata tara, cu rezultate bune in activitatea sportiva sau artistica pe care o desfasoara.

Incepand din acest an, solicitarile de finantare se depun online pana la data de 15 iunie 2019 pe pagina de internet a fundatiei. Pot fi inscrise in concurs proiecte individuale, de echipe sportive sau ansambluri artistice, cuprinzand rezultatele actuale ale solicitantilor, obiectivele de viitor si bugetul pentru realizarea proiectului.
In decursul celor 13 ani de existenta a programului, au fost sustinuti 2.184 de tineri cu peste 3.780.000 lei, prin intermediul a 1.724 de proiecte finantate in toata tara.
Prin sustinerea continua a tinerilor purtatori de valori, influentam calitatea vietii lor si implicit calitatea vietii comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. Performanta tinerilor, precum a primului sportiv roman calificat la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo, inotatorul Robert Glinta, este rezultatul talentului, a muncii depuse, dar poarta si amprenta celor care acorda sustinere. Ne bucuram ca de sapte ani consecutiv avem onoarea sa colaboram cu el si cu alti tineri valorosi pe diferite perioade, in decursul celor 14 ani de existenta a Programului MOL de promovare a talentelor”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL MOL Romania.
Lansarea programului din acest an a avut loc la Bazinul Olimpic Vega din Ploiesti, unde au fost prezenti tineri sportivi si artisti din Prahova, beneficiarii editiilor anterioare ale acestui program:
  • Clara Spanu si Emilia Colti Dumitrescu (inot)
  • Iarina Slobozeanu (pictura)
  • Paul Onofrei si Andrei Pirloga (judo)
  • Diana Vlad, Natalia Vlad, Alexandru Goicea, Pavel Goicea, Iustin Pruna si Andrei Surlaru (karate)
  • Bogdan Petre (inot)
  • antrenorul emerit de inot Toma Miritescu, recent laureat al Premiului Mentor pentru excelenta in educatie.
In acest an, fondul total al programului este de 560.000 lei, accesibil tinerilor sportivi sau artisti cu varste intre 8 si 18 ani, respectiv categoriei de peste 18 ani, care au nevoie de sustinere in scopul participarii la concursuri sau achizitiei de echipamente si materiale.
Dintre beneficiarii editiei anterioare a programului, inotatorul Robert Glinta a reusit performanta sa fie primul sportiv roman calificat la Jocurile Olimpice de Vara 2020 din Tokyo, pianista Cristina Tomescu din Craiova a castigat locul I la Orbetello Piano Competition Junior 2019, Andreea Cristina Verdes va reprezenta Romania la proba de gimnastica ritmica, in cadrul Jocurilor Europene din acest an, chitaristul Alexandru Grecu a obtinut locul 3 la Festivalul international de Chitara Clasica „Alirio Diaz” din Austria, Amalia Tataran este pentru al treilea an consecutiv campioana nationala la spada, Alyn Arhire a obtinut si anul acesta locul I la dans clasic si dans contemporan la Olimpiada Nationala de Coregrafie, inotatoarea Huszar Ingrid a participat la Jocurile Olimpice de Tineret. De asemenea, la doar 13 ani, artistul plastic Andrei Pennazio a participat la 7 expozitii nationale si internationale si are in palmares un prim loc la un concurs national de pictura, Alexia Hecico din Baia Mare a castigat locul III cu echipa si locul VI la individual la Campionatul Mondial de alergare montana, iar Ilinca Amariei a castigat campionatul national de tenis U18.
In cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale.
Membrii juriilor iau in considerare, pe langa alte criterii, si corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite. Din finantarea totala a editiei a 14-a, 220.000 lei sunt destinati sportului, 200.000 lei domeniului artelor si 140.000 lei pentru categoria de varsta de peste 18 ani, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii ani si au depasit varsta majoratului.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lansare Program MOL de promovare a talentelor