Lectură de 2 minute

07 Mai 2019 - Știri și Noutăți

L’Oreal si UNESCO dau startul inscrierilor in competitia „Pentru Femeile din Stiinta”

Abonează-te pe  

L’Oreal si UNESCO invita tinerele cercetatoare din Romania sa se inscrie in competita „Pentru Femeile din Stiinta”, ajunsa anul acesta la cea de-a 10-a editie. Incepand cu 6 mai, acestea isi pot depune candidaturile si pot castiga burse de cate 42.000 de lei fiecare, pentru finantarea unor activitati de cercetare desfasurate pe teritoriul Romaniei.

Pana pe 23 iunie inclusiv, cercetatoarele din Romania cu varste de maximum 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in Romania, se pot inscrie in programul de burse private prin depunerea dosarelor de candidatura pe platforma.

Programul de burse private L'Oreal si UNESCO sprijina comunitatea stiintifica locala prin acordarea a patru burse, cu valoarea totala de 168.000 de lei, pentru patru tinere cercetatoare din ariile Stiintele Vietii si Stiintele Fizice.
Suntem bucurosi sa anuntam lansarea celei de-a 10-a editii a competitiei „Pentru Femeile din Stiinta”, ocazie cu care invitam intreaga comunitate stiintifica din Romania sa ni se alature in efortul de a aduce in fata juriului cat mai multe tinere cercetatoare remarcabile. Ne dorim ca prin acest proiect sa le sprijinim evolutia profesionala si totodata sa le premiem devotamentul femeilor din lumea fascinanta a stiintei” a declarat Simona Firtat, Corporate Communication and Public Affairs Manager L’Oreal Romania.
Proiectele inscrise vor fi jurizate in perioada 24 iunie – 30 septembrie 2019, iar castigatorii vor fi anuntati la finalul lunii octombrie 2019.
„Succesul din editiile anterioare ne indreptateste sa credem ca aceasta editie jubiliara se va bucura de un si mai mare interes. Femeile au fost si raman o forta extraordinara in cercetare. Interventia si sprijinul mediului privat nu fac decat sa potenteze si mai mult contributia femeilor, cu precadere a celor tinere, la cercetarea stiintifica si aplicativa. Aceste realitati corespund intocmai obiectivelor si idealurilor UNESCO” a declarat Ani Matei, Secretar General CNR UNESCO.
Programul „Pentru Femeile din Stiinta” s-a nascut din dorinta de a sustine femeile din domeniul cercetarii. L'Oreal si UNESCO si-au propus si au reusit, de peste 20 de ani la nivel international si de 10 ani la nivel national, sa ofere recunoastere si sprijin femeilor de stiinta care au adus contributii semnificative in progresul stiintific si in societate. Pana acum, proiectul a premiat 21 de cercetatoare din Romania pentru care castigarea burselor a reprezentat un imbold de a merge mai departe cu aceeasi pasiune si dedicare. Proiectele dezvoltate in baza finantarii primite au permis unora chiar si continuarea cercetarii intr-o perioada dificila, facand posibila trecerea de la un proiect national la un proiect de excelenta finantat de Consiliul European al Cercetarii. Din 2009 si pana in prezent au fost depuse peste 400 de dosare de candidatura de la peste 50 de institutii de invatamant, care au fost jurizate si evaluate de catre cercetatori de renume in peste 500 de ore in total. Valoarea totala a burselor acordate in Romania a atins un total de 882.000 lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  L’Oreal si UNESCO dau startul inscrierilor in competitia „Pentru Femeile din Stiinta”