Lectură de 2 minute

27 Aug 2019 - Știri și Noutăți

KFC Romania extinde programul Harvest pentru reducerea risipei alimentare

Abonează-te pe  

KFC continua sa contribuie la reducerea risipei alimentare prin extinderea programului Harvest cu un nou parteneriat – Asociatia “Sfantul Arhidiacon Stefan” (ASAS) Ghencea, din Bucuresti. Acesta este cel de-al patrulea colaborator care se alatura retelei. 

Astfel, prin donarea surplusului de alimente din restaurante, KFC ofera un ajutor semnificativ organizatiei, asigurand astfel una din mesele principale ale zilei persoanelor din medii defavorizate sau aflate in risc de excluziune sociala. Programul Harvest este o initiativa de responsabilitate sociala, implementata la nivel global, care are misiunea de a combate risipa alimentara si de a spijini organizatiile non-guvernamentale, la nivel local.

In Romania, acesta a fost implementat in noiembrie 2017 si functioneaza dupa modelul sistemului international. In aproape 2 ani de activitate, peste 600 de beneficiari, printre care copii, batrani, familii nevoiase, persoane cu dizabilitati au primit hrana zilnica, o nevoie primordiala pentru fiecare om.
In total, au fost colectate si distribuite peste 2.500 kg de carne de pui, din restaurantele KFC din Bucuresti si Brasov. Prin colaborarea cu cea de-a patra organizatie caritabila, Asociatia “Sfantul Arhidiacon Stefan” (ASAS) Ghencea, KFC continua sa se implice activ in sustinerea comunitatii.
„O problema tot mai prezenta pe agenda publica si care provoaca numeroase efecte negative este risipa alimentara. Aceasta produce consecinte importante asupra economiei si bunastarii populatiei, dar si a mediului, ducand la o nevoie urgenta de a gasi solutii cu impact pozitiv in societate. Programul Harvest intampina aceste nevoi si, mai mult decat atat, reprezinta si un sprijin important pentru persoanele din medii defavorizate, asigurandu-le hrana zilnica. In prezent, colaboram activ cu trei asociatii, respectiv Caritas Bucuresti, Organizatia Umanitara CONCORDIA si Bucuria Darului. Ne bucuram ca Harvest este un program de succes, dorinta noastra este sa il extindem in continuare si sa cream o retea sustenabila prin care nu doar reducem risipa alimentara, dar reusim sa educam si sa crestem totodata calitatea vietii persoanelor din medii defavorizate”, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager, Sphera Franchise Group.
Printre produsele KFC Romania care pot fi donate se numara: Zinger fillet, Fillet, Fillet bites, Crispy Strips sau bucati de pui.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  KFC Romania extinde programul Harvest pentru reducerea risipei alimentare