Lectură de 2 minute

21 Sep 2018 - Știri și Noutăți

AKADEMIA KINDERLAND: scoala mobila care ii invata pe copii sa manance sanatos

Abonează-te pe  

Kaufland Romania a inaugurat o scoala mobila, prin intermediul caruia isi propune sa ii ajuta pe copii sa invete cum sa manance sanatos. 

AKADEMIA KINDERLAND este un spatiu unic si revolutionar, in care copiii intr 4 si 14 ani, alaturi de parinti, educatori sau profesori, sunt invitati sa invete de la specialisti ce inseamna alimentatia sanatoasa si care este importanta ei. Este cel mai recent proiect de CSR al Kaufland Romania, initiat de Asociatia pentru Responsabilitate Sociala PLAN B, cu impact social si de educatie pentru viitorul noilor generatii.

La AKADEMIA KINDERLAND cei mici invata prin demonstratii, jocuri si imagini avand ca suport mijloace butaforice, digitale si senzoriale. In acest mod, copiii pot invata gratuit sa vizualizeze mecanismele de functionare ale corpului uman in raport cu mancarea, sa afle cum sa combine corect alimentele, sa inteleaga de ce trebuie sa consume gustari sanatoase si sa aleaga hrana vie in locul celei conservate, dar si sa devina responsabili si sa evite risipa alimentara.

K, super eroul Akademiei Kinderland, le va impartasi copiilor secrete legate de importanta micului dejun si de pericolul alegerii produselor fast-food si a dulciurilor in exces. Prin intermediul unor aplicatii software, K ii va indruma sa realizeze farfuria ideala si ii va provoca sa se fereasca de produsele periculoase.

Programul scolii mobile AKADEMIA KINDERLAND

Pe parcursul a sase luni, AKADEMIA KINDERLAND va poposi in parcarile mai multor magazine Kaufland, pentru a ajunge la cat mai multi copii.

  • Prima oprire, intre 13 septembrie si 30 octombrie, este in parcarea Kaufland Barbu Vacarescu (Str. Barbu Vacarescu, nr. 120-144).
  • Kaufland Basarab, Sos, Orhideelor, nr. 46
  • Kaufland Mihai Bravu, Str. Racari, nr 5
  • Kaufland Valea Cascadelor, str. Valea Cascadelor, nr. 3-5
  • Kaufland Odai, sos. Alexandriei, nr. 152

Pentru ca spatiul este unul limitat, accesul se face pe serii de copii, prin urmare este necesara programarea vizitei, pe pagina de Facebook Akademia Kinderland sau la 0770.795.133.

Programul este de joi pana sambata, intre orele 10 – 18, si duminica, intre orele 11 - 17. Accesul este gratuit.

Cele mai recente statistici in domeniu ne indica cifre ingrijoratoare: Romania se afla pe primele locuri in Europa la obezitate infantila. Aproape 40% dintre copii sunt supraponderali, trendul fiind crescator.

Citeste si:
Akademia Kinderland, ediția 2023: școala mobilă de alimentație sănătoasă pentru copii ajunge în vestul țării
Akademia Kinderland, ediția 2023: școala mobilă de alimentație sănătoasă pentru copii ajunge în vestul țării

Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Romania a declarat:,,Pentru Kaufland Romania, educatia, sanatatea, cultura, societatea si protectia mediului reprezinta pilonii de dezvoltare comunitara, deoarece cuprind cele mai multe nevoi identificate in randul beneficiarilor nostri. Urmarind acesti piloni, raspundem proactiv nevoilor, dar ne concetram si pe proiecte care garanteaza nu numai prezentul, ci si viitorul. Un astfel de proiect este Akademia Kinderland. Rolul alimentatiei sanatoase in randul copiilor este esential pentru cresterea si dezvoltare armonioasa. De asemenea, este important ca cei mici sa invete prin joc, de la varste fragede, sa faca alegeri potrivite, care vor sta la baza formarii adultului de mai tarziu”.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  AKADEMIA KINDERLAND: scoala mobila care ii invata pe copii sa manance sanatos