Lectură de 2 minute

29 Oct 2018 - Știri și Noutăți

JYSK Romania devine principalul sponsor al Asociatiei Salvamont Victoria

Abonează-te pe  

Retailerul JYSK Romania a devenit principalul sponsor al Asociatiei Salvamont Victoria, dupa semnarea unui contract pe trei ani prin care va sustine financiar asociatia. In primul an, valoarea contractului va fi de 50.000 de lei, suma destinata dotarii Asociatiei Salvamont Victoria cu echipamentul necesar desfasurarii activitatilor lor.

Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria a declarat: “Credem ca e important sa apreciezi natura si sa te bucuri de ea, dar la fel de important este sa fii in siguranta atunci cand vrei sa te relaxezi, sa admiri muntii si peisajele. Aici intervine rolul serviciului de salvamont, care face eforturi extraordinare pentru ca turistii sa fie in siguranta pe traseele montane. I-am cunoscut pe salvamontistii din Victoria si am vazut cat de pasionati sunt de munca lor. Multi dintre ei lucreaza de zeci de ani ca salvamontisti. Ne bucuram ca avem ocazia sa ii sustinem in activitatile lor si, astfel, sa popularizam miscarea in aer liber, dragostea pentru munte si pentru natura.”

Asociatia Salvamont Victoria este responsabila de o parte din fata nordica a Muntilor Fagaras, iar aria de actiune acopera 13 vai si circa 43 de kilometri din creasta principala. Printre principalele varfuri din zona de actiune a salvamontistilor din Victoria se numara Varful Moldoveanu, Varful Urlea, Varful Dara si Varful Vistea Mare.
Infiintata in anul 1969, Asociatia Salvamont Victoria realizeaza actiuni de patrulare, marcaje, refacere podete si refugii alpine, degajare trasee turistice, actiuni de transport si salvare accidentati, cursuri de pregatire pentru salvamont, montarea de piloni si sageti indicatoare, toate acestea avand ca scop prevenirea accidentelor montane.
Radu Decebal Bunea, Coordonator Echipa Salvamont Victoria: „Principala noastra sarcina consta in salvarea persoanelor accidentate sau aflate in situatii dificile si periculoase (...) Sprijinul acordat de JYSK Romania ne va ajuta sa modernizam baza Salvamont, care ne faciliteaza plecarea in actiunile de patrulare si salvare, sa facem lucrarile de intretinere pe care le avem demult in plan, sa luam unelte noi si echipament pentru voluntari”.
JYSK a inceput sa se implice intr-o cauza de mediu si a plantat, alaturi de Plantam fapte bune in Romania, 8 hectare de padure in localitatea Sotanga din judetul Dambovita, suprafata ce va fi dublata in noiembrie 2018, cand va avea loc o noua actiune de plantare la Sotanga.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  JYSK Romania devine principalul sponsor al Asociatiei Salvamont Victoria