Lectură de 2 minute

12 Oct 2018 - Știri și Noutăți

Infografic AVON: primul studiu care coreleaza tipul de par cu trasaturi de personalitate ale femeilor

Abonează-te pe  

Cercetarea Avon "Advance Techniques – Despre personalitatea parului" este prima studiu care investigheaza legatura dintre tipul de par si personalitatea femeilor, acesta avand la baza declaratiile a peste 1200 de femei din Romania.

Rezultatele studiului ,,Advance Techniques – Despre personalitatea parului" analizeaza legatura dintre tipul de par si personalitatea femeilor. Cercetarea are la baza raspunsurile a 1297 de femei din Romania, esantion reprezentativ la nivel urban. Scopul a fost de a se explora cum si in ce masura se reflecta trasaturile de personalitate ale femeilor in modul in care aleg sa-si poarte sau sa-si aranjeze parul:

  • Femeile cu parul vopsit multicolor sunt de departe cele mai vulcanice (80% dintre acestea), fiind urmate de cele cu parul saten (40%), care prefera sa se exprime mai aprins intr-o discutie.
  • Blondele si brunetele (60%) sunt cele mai calme, chiar si cand vine vorba de o disputa amoroasa. Femeile cu parul scurt si cu parul drept sunt mai calme (60%)
  • In ce priveste atitudinea fata de bani, cele mai darnice romance sunt cele cu parul vopsit multicolor sau roscat si cele cu parul scurt; la polul opus, cele mai strangatoare sunt femeile cu parul mai inchis la culoare (satenele si brunetele). Femeile cu parul cret (54%) sunt mai strangatoare decat cele cu parul drept
  • brunetele si femeile cu parul lung se considera cele mai optimiste
  • Cele mai energice sunt cele cu parul mai deschis la culoare - satenele si blondele.
  • In relatiile cu ceilalti, cele mai sociabile se simt roscatele (36%).
  • Dupa tipul de par, femeile cu parul cret se pare ca sunt mai optimiste decat cele cu parul drept. Acestea din urma se caracterizeaza cel mai des ca fiind sociabile (31%) si totodata cel mai putin visatoare (6%).
  • Primele la sensibilitate sunt romancele cu parul multicolor, iar cele mai visatoare sunt roscatele. Blondele sunt cele care s-au descris ca fiind cele mai putin visatoare si sensibile, la fel si femeile cu parul scurt.
  • Cand vine vorba de serviciu, cele mai muncitoare s-au declarat femeile cu parul multicolor (52% dintre acestea), urmate de roscate. La extrema cealalta, cele mai putin muncitoare se simt brunetele (3 din 10 brunete).

Indiferent de tipul sau culoarea parului, 60% dintre femei considera ca felul in care le arata si isi aranjeaza parul le reflecta personalitatea. Totodata, in ceea ce priveste temperamentul femeilor care doresc schimbari in privinta culorii, lungimii sau modului in care isi aranjeaza parul, se poate observa o relatie cu dinamismul versus pasivitatea persoanei.

Ana Nicolae, Sr. PR & Events Specialist AVON Romania a completat: „Tindem frecvent sa plasam ingrijirea completa a parului intr-o zona de rasfat, insa studiul ne confirma ca parul nostru joaca un rol esential in modul in care ne percepem si suntem perceputi, iar atunci cand este frumos si sanatos, el are puterea de a creste increderea in sine a oricarei femei. Tocmai de aceea este foarte important sa ii oferim un ritual de ingrijire complet”.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Infografic AVON: primul studiu care coreleaza tipul de par cu trasaturi de personalitate ale femeilor