Lectură de 2 minute

11 Mar 2019 - Știri și Noutăți

IKEA Romania, Carta Diversitatii din Romania si Ambasada Suediei in Romania au lansat astazi un Apel la Actiune la nivel de CEO pentru Egalitatea de Gen

Abonează-te pe  

In cadrul Forumului pentru Egalitatea de Gen organizat de Ziua Internationala a Femeii, IKEA Romania si Carta Diversitatii din Romania, cu sprijinul Ambasadei Suediei in Romania, au lansat un Apel la Actiune la nivel de CEO pentru Egalitatea de Gen la care a aderat o retea de companii si organizatii care pledeaza pentru o reprezentare egala a femeilor in pozitiile de conducere, remunerare egala pentru aceeasi munca si oportunitati egale pentru femei si barbati.

Membrii Cartei Diversitatii din Romania care s-au alaturat Grupului de Lucru sunt: Dentons, Genpact, L'Oreal, Orange, Raiffeisen Bank, Sanofi, Unilever, alaturi si de companii mai mici din Romania, cum este Junior Group.

In prezent, aceasta initiativa reuneste companii care au peste 9.000 de angajati in Romania, si are drept scop extinderea acesteia la cat mai multe organizatii si companii care vor impartasi cunostintele si practicile interne pentru realizarea unui echilibru de gen in cadrul personalului lor, a unei remunerari egale pentru aceeasi munca si promovarea oportunitatilor egale pentru femei si barbati.
Grupul de Lucru privind Egalitatea de Gen, constituit in parteneriat cu Carta Diversitatii din Romania, va fi o structura deschisa celor interesati, care va oferi un cadru de lucru pentru dezbaterea si abordarea problemelor legate de diversitatea de gen.
„Cred ca noi, ca lideri de afaceri, avem responsabilitatea de a crea un mediu de lucru egal intre sexe in companiile noastre. De aceea am incurajat lansarea acestui Apel la Actiune, la nivel de CEO, si a Grupului de Lucru si dorim ca acestea sa devina o roata a schimbarii. Vrem sa inspiram alte companii sa ia masuri active pentru a incuraja o cultura a incluziunii in munca lor. Vrem sa invatam unii de la altii cum sa cream un mediu de lucru egal intre sexe, deoarece este mai bine pentru oameni de afaceri, angajatii nostri si societatea in care traim. Impreuna suntem mai puternici si putem avea un impact pozitiv si mai mare”, a spus Stefan Vanoverbeke, CEO IKEA SEE.
O cercetare realizata de IKEA Romania, in colaborare cu Ipsos1, a aratat ca mai mult de 40% din barbatii din Romania sunt constienti de statutul lor privilegiat la locul de munca comparativ cu femeile. Studiul a aratat, de asemenea, ca 46% din femeile din Romania au fost expuse personal sau cunosc pe cineva care s-a confruntat cu discriminarea de gen la locul de munca. Cercetarea confirma, de asemenea, ca se asteapta ca firmele sa contribuie in mod semnificativ la realizarea egalitatii de gen la locul de munca.
IKEA este o companie de retail mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost inregistrata in 1943, in Suedia. Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007
Lansata oficial in aprilie 2018, Carta Diversitatii din Romania reuneste in prezent 97 de organizatii semnatare (institutii publice, organizatii din sectorul privat si ONG-uri) cu aproximativ 130.000 de angajati. Carta isi propune sa motiveze organizatiile semnatare sa recunoasca si sa extinda avantajele integrarii diversitatii in practicile organizationale si de resurse umane.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IKEA Romania, Carta Diversitatii din Romania si Ambasada Suediei in Romania au lansat astazi un Apel la Actiune la nivel de CEO pentru Egalitatea de Gen