Lectură de 2 minute

19 Feb 2019 - Știri și Noutăți

IKEA prezinta un nou mod de a reduce poluarea aerului din spatiile interioare cu ajutorul unei perdele

Abonează-te pe  

In curand va fi posibil sa reducem poluarea aerului din interior doar cu ajutorul unei perdele. Un tratament bazat pe substante minerale, aplicat pe suprafata materialului, permite noii perdele IKEA sa descompuna poluantii atmosferici atunci cand intra in contact cu lumina.

Poluarea aerului este o problema globala si este cu atat mai mare in metropole. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in jur de 90% din populatia lumii respira aer poluat, ceea ce ar putea provoca aproximativ 8 milioane de decese pe an. IKEA s-a angajat sa contribuie la o planeta cu aer curat, prin reducerea activa a poluantilor atmosferici si, de asemenea, oferindu-le oamenilor solutii pentru a purifica aerul din casele lor. Perdeaua de purificare a aerului GUNRID este un nou pas in aceasta directie.

Pe langa faptul ca permite oamenilor sa respire un aer mai curat acasa, speram ca GUNRID sa faca oamenii mai constienti de poluarea aerului din spatiile interioare, inspirand schimbari comportamentale care sa contribuie la o lume cu aer curat. GUNRID este primul produs care utilizeaza aceasta tehnologie, insa prin dezvoltarea acesteia vom descoperi noi oportunitati pentru inovatii viitoare asupra altor produse textile.” precizeaza Lena Pripp-Kovac, Head of Sustainability la Inter IKEA Group
Perdeaua foloseste o tehnologie unica, care a fost dezvoltata de IKEA in ultimii ani, impreuna cu universitati din Europa si Asia, precum si cu furnizori si inovatori IKEA, procesul fiind activat atat de lumina exterioara, cat si de cea interioara.
Timp de mai multi ani, IKEA a redus poluarea aerului din propriile sale operatiuni, prin eliminarea treptata a produselor chimice periculoase si prin reducerea emisiilor in atmosfera. Anul trecut, IKEA a lansat initiativa Better Air Now!, cu scopul de a transforma paiele de orez – reziduuri ramase in urma recoltarii orezului, care sunt de obicei arse si care contribuie astfel puternic la poluarea aerului – intr-o noua sursa de materiale regenerabile pentru produsele IKEA. IKEA s-a angajat, de asemenea, ca pana in 2030 sa isi reduca amprenta globala de carbon cu pana la 70% in medie pe produs (fata de anul 2016).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IKEA prezinta un nou mod de a reduce poluarea aerului din spatiile interioare cu ajutorul unei perdele