Lectură de un minut

03 Jun 2019 - Știri și Noutăți

Fundatia Comunitara Bucuresti anunta proiectele castigatoare ale Fondului IKEA pentru Educatie si Dezvoltare

Abonează-te pe  

Centrul educational „Educatie si meseriile la viitor”, „MatchMentor” si „Sapte pentru sapte. Trei ani si trei Penitenciare” sunt cele trei proiecte selectate pentru finantare de juriul Fondului IKEA pentru Educatie si Dezvoltare. Proiectele vor fi sustinute timp de trei ani cu un buget total de 1.050.000 lei.

Fondul IKEA pentru Educatie si Dezvoltare, creat de IKEA Romania si Fundatia Comunitara Bucuresti, a fost lansat in luna ianuarie 2019 si a primit 77 de aplicatii eligibile din Bucuresti si judetul Ilfov.

  • Centrul educational „Educatia si meseriile la viitor”, dezvoltat de grupul de initiativa “Comunitatea educatie pentru stiinta” de la Magurele, propune modele de invatare pentru copii prin teme practice de stiinta. Centrul va deservi o comunitate rurala si semi-urbana de la Magurele, judetul Ilfov, si din sudul Bucurestiului si va fi amplasat in cladirea Institutului de Fizica Atomica.
  • "MatchMentor", al organizatiei The Social Incubator, va spriini procesul de integrare socio-profesionala a 150 de tineri, cu varste intre 15-18 ani, din sistemul de protectie a copilului. In cadrul programului, tinerii vor fi sprijiniti in dezvoltarea de abilitati de viata prin programe de educatienon-formala, consiliere psihologica in dezvoltarea abilitatilor personale si profesionale, consiliere vocationala si orientare in cariera.
  • “Sapte pentru sapte. Trei ani si trei Penitenciare”, proiect al Fundatiei Svasta se adreseaza unui grup cu acces dificil la educatie: copiii cu un parinte la unul din cele trei penitenciare din apropierea Bucurestiului (Jilava, Rahova si Giurgiu). Pentru aceste cazuri se impune o interventie de sprijin urgenta pentru evitarea abandonului scolar.
Fundatia Comunitara Bucuresti este partenerul IKEA Romania in dezvoltarea si implementarea Fondului IKEA pentru Educatie si Dezvoltare.
IKEA este o companie de retail mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost inregistrata in 1943, in Suedia. Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din INGKA Group.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fundatia Comunitara Bucuresti anunta proiectele castigatoare ale Fondului IKEA pentru Educatie si Dezvoltare