Lectură de un minut

09 Sep 2019 - Știri și Noutăți

Festivalul International George Enescu 2019 rasuna in AFI Cotroceni prin Programul National Cantus Mundi

Abonează-te pe  

In perioada 31 august – 22 septembrie, vizitatorii care vor intra in AFI Cotroceni vor accesa universul fascinant al Festivalului International George Enescu. Peste 70 de coristi si instrumentisti din Programul National Cantus Mundi vor transforma muzica corala intr-o experienta inedita. 

Proiectul muzical face parte din Orasul canta, program asociat festivalului si derulat in premiera, menit sa aduc muzica clasica si corala mai aproape de publicul larg.

Timp de 6 zile, in intervalul orar 13:00 – 14:00, spatiul din zona FAR a mall-ului va gazdui show-urile Cantus Mundi, AFI Cotroceni devenind parte din cea mai mare reprezentatie stradala de muzica clasica din Bucuresti. Lista evenimentelor Orasul canta organizate sub egida Programului National Cantus Mundi va fi actualizata pe pagina de Facebook Cantus Mundi Romania periodic.

Orasul canta este un proiect dezvoltat de Programul National Cantus Mundi prin Corul National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”, ca program asociat Festivalului International George Enescu 2019.
Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august-22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente in premiera in Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida si noua dintre cele mai bine cotate orchestre din lume. Editia 2019 a Festivalului Enescu isi asteapta publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio si la Sala Mica a Palatului la concerte si recitaluri grupate in jurul a sase mari sectiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Festivalul International George Enescu 2019 rasuna in AFI Cotroceni prin Programul National Cantus Mundi