Lectură de un minut

11 Jan 2019 - Știri și Noutăți

Fabrica Nestle de la Timisora se va inchide

Abonează-te pe  

Compania elvetiana Nestle a anuntat ca pana la finalul lunii mai va inchide fabrica de la Timisoara, unde produce dulciuri si cafea.

 
"Nestle Romania si-a anuntat pe 10 ianuarie intentia de a incepe demersurile pentru inchiderea unitatii sale de productie din Timisoara pana la finalul lunii mai 2019. Conducerea a informat angajatii cu privire la intentia de inchidere a fabricii si a demarat discutiile cu sindicatul si angajatii pentru a gasi solutia cea mai potrivita pentru cele 388 de persoane vizate", potrivit unui comunicat de presa emis vineri preluat de publicatia online Wall-Street.
Leszek Wacirz, Country Manager Nestle Romania a comentat: "Inchiderea unitatii de productie din Timisoara este o decizie extrem de dificila, luata dupa analize amanuntite si dupa implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestle isi desfasoara activitatea pe o piata care trece printr-o perioada de schimbari rapide, caracterizata de noi tipare de consum si deficit de munca, intr-un mediu competitiv. Analizam toate optiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor nostri. Prioritatea noastra consta in atenuarea acestei schimbari in raport cu angajatii nostri”.
Fabrica din Timisoara a fost achizitionata de Nestle in anul 2000. Anual are o productie de peste 10.000 de tone de dulciuri si cafea.
Cele 30 de persoane angajate la Nestle Regional Cost Competence Centre din Timisoara – centrul de servicii financiare al Nestle – nu sunt afectate de aceasta decizie, fabricarea produselor Nestle continuand in alte locatii.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fabrica Nestle de la Timisora se va inchide