Lectură de 2 minute

19 Jul 2018 - Știri și Noutăți

Demersurile pentru oprirea risipei de hrana, sustinute de LIDL

Abonează-te pe  

Impreuna cu clientii sai, Lidl va sprijini demersurile impotriva risipei de hrana, cu 40.000 de euro. Mai exact in perioada 1 aprilie – 30 iunie, clientii si angajatii Lidl s-au implicat in sustinerea Asociatiei MaiMultVerde si au strans in urnele de donatii din magazine 20.000 euro. Compania a suplimentat contributia pana la 40.000 euro pentru a sprijini proiectele de reducere a risipei alimentare ale asociatiei. 

Proiectul „Romania impotriva risipei de hrana” este o initiativa a Asociatiei MaiMultVerde pentru atragerea atentiei asupra risipei alimentare, prin informarea romanilor cu privire la efectele acesteia si metodele de prevenire.

Printre activitatile pe care le va implementa Asociatia MaiMultVerde se numara actualizarea platformei cu informatii relevante pentru public despre metodele de prevenire a risipei de alimente, accesibile tuturor consumatorilor. Totodata, site-ul va beneficia si de o sectiune speciala, dedicata organizatiilor cu capacitati de preluare si distribuire a alimentelor aflate in apropierea datei de expirare. Aceasta sectiune urmeaza a fi documentata, editata si promovata catre producatori, comercianti si unitati HoReCa, pentru a sti unde si cui pot dona alimente.

Proiectul mai sustine si organizarea caravanei „Romania impotriva risipei de hrana”, care va continua seria de activitati educative care sa creasca gradul de informare si implicare a societatii civile in domeniul reducerii risipei de hrana din Romania. In cadrul caravanei, vor fi prezentate filme documentare. Prin acest program, organizatiile neguvernamentale din domeniul asistentei sociale si protectiei mediului vor putea dezvolta resurse de preluare si distribuire a alimentelor catre categorii defavorizate de persoane. Totodata, sunt vizati si operatorii economici din sectorul agro-alimentar, care vor fi informati in legatura cu capacitatile existente de preluare a alimentelor aflate in apropierea datei de expirare.

Le multumim clientilor si angajatilor pentru ca ne sunt alaturi de fiecare data si cred in misiunile organizatiilor pe care le sustinem. Diminuarea risipei alimentare este o preocupare constanta pentru noi. Dincolo de sustinerea financiara a organizatiilor non-guvernamentale care au proiecte in acest domeniu, cautam activ solutii proprii pentru combaterea acesteia, prin optimizarile zilnice pe care le facem la nivel de stocuri, colaborarea cu ferme care preiau cantitatile de legume si fructe care ies din vanzare si prin donarea de produse alimentare catre Banca de Alimente” a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare si CSR Lidl Romania.

Lidl continua campaniile de donatii prin intermediul urnelor de la casele de marcat. In in perioada iulie – septembrie, vor fi stranse fonduri pentru sustinerea Centrului Gifted Education. Misiunea centrului este de a descoperi si de a dezvolta potentialul copiilor supradotati.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Demersurile pentru oprirea risipei de hrana, sustinute de LIDL