Lectură de un minut

01 Apr 2019 - Știri și Noutăți

DAAS INTERNATIONAL GROUP devine hub local pentru Epta SpA in urma finalizarii procesului de achizitie

Abonează-te pe  

La inceputul lunii martie, dupa obtinerea avizului de la Consiliul Concurentei, Epta SpA si DAAS INTERNATIONAL GROUP au finalizat procesul de vanzare-cumparare. In urma acestui parteneriat, echipa de specialisti DAAS cu expertiza in zona de engineering, project management, montaj si aftersales service in industria de refrigerare comerciala, industriala si HORECA va avea rol de hub local si va veni cu solutii de dezvoltare inclusiv pentru potentialii clienti Epta SpA.

In acest moment, cele doua companii au inceput deja procesul de integrare pe partea operationala si financiara multumita unei echipe dedicate de manageri Epta SpA care a fost alocata echipei din Romania. In urma acestei fuziuni, la nivel global, numarul angajatilor se ridica la peste 5200, iar compania are o capacitate de productie de peste 200.000 unitati/ an in fabrici.

Suntem increzatori ca acest parteneriat reprezinta un mare pas inainte pentru DAAS si ca procesul se va finaliza cu succes, ambele companii avand aceleasi principii strategice si impartasind aceleasi valori culturale. Pornind de la aceste premise optimiste, estimam o crestere de cca 20% a businessului in sectoarele: refrigerare comerciala, HORECA, frig industrial, shopfitting si asistenta tehnica / monitorizare. 2019 va fi cu siguranta un an interesant pentru industria frigului comercial, avand in vedere ca marii retaileri intentioneaza sa investeasca in domeniu si organizeaza licitatii la nivel European sau regional pentru achizitia de echipamente, fapt ce va conduce la o crestere moderata a industriei.” a declarat Daniel Mocanu, Director General DAAS.
La randul sau, Marco Nocivelli, Presedintele si Directorul General Epta declara: “Odata cu finalizarea procesului de preluare suntem nerabdatori sa incepem activitatea cu noii nostri colegi din Romania, sa gasim impreuna sinergii in directia atingerii obiectivelor noastre comune. Suntem convinsi ca am facut alegerea cea mai buna si vom deveni impreuna mai competitivi si mai puternici pe zona echipamentelor frigorifice si a asistentei tehnice.”
DAAS International Group este o companie cu capital integral romanesc, fondata in 1993. Lider de piata in industria de refrigerare comerciala si unul din principalii furnizori in industria HORECA. EPTA este un grup multinational specializat in refrigerarea comerciala, opereaza la nivel mondial prin marcile sale Costan (1946), Bonnet Neve (1930), George Barker (1928), Eurocryor (1991), Misa (1969), Iarp (1983) si Knudsen Køling (1961).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  DAAS INTERNATIONAL GROUP devine hub local pentru Epta SpA in urma finalizarii procesului de achizitie