Lectură de 2 minute

15 Mar 2019 - Știri și Noutăți

Crestem Romania BIO - Un program național dezvoltat de Carrefour

Abonează-te pe  

Incepand din luna martie, Carrefour Romania initiaza cel mai amplu program integrat de sustinere a fermierilor romani care vor sa treaca la un model de business de tip agricultura BIO/ecologica. 

Programul reprezinta un angajament pe termen lung, deschis oricarui fermier roman care doreste sa fie certificat BIO, prin care Carrefour va oferi suport direct pe toata durata procesului de conversie. Scopul este acela de a crea in Romania un segment puternic de producatori certificati BIO, care sa poata oferi romanilor sansa de a manca mai bine.

Crestem Romania BIO este o miscare strategica prin care ne angajam sa promovam potentialul extraordinar al agriculturii BIO in Romania, atat in ceea ce priveste numarul de producatori, cat si varietatea produselor oferite, cu certificare la standarde europene si preturi foarte bune la raft. Desi s-a vorbit mult despre BIO in ultima perioada, pentru agricultorul roman, pana acum, a insemnat sa isi asume singur toate riscurile, ca un salt fara plasa de siguranta. Acest program vine sa ii garanteze ca va avea in Carrefour un partener pentru intreg procesul, cu angajamente ferme - de la momentul in care isi pregateste dosarul, la toti anii in care se afla in conversie, dar nu e inca certificat - si contracte ferme privind comercializarea produselor dupa certificare. In acelasi timp, initiativa noastra este o invitatie catre intreaga industrie de a ne uni eforturile pentru a sustine dezvoltarea acestui segment pe termen lung”, a declarat Silviu Diaconu, Director Produse Proaspete Carrefour Romania.

Prin noul program, Carrefour ofera agricultorilor un pachet care cuprinde:
  • acoperirea costurilor in vederea obtinerii certificarii in primul an
  • consultanta la cerere, oferita prin parteneri specializati, pentru elaborarea dosarului
  • contracte ferme pentru preluarea productiei la preturi competitive pentru perioada in care agricultorul nu detine certificare BIO, dar se afla in procesul de conversie catre aceasta
  • contract ferm de preluare a productiei 2 ani dupa obtinerea certificarii
  • schimb de experienta cu parteneri care au trecut deja prin acest proces
  • campanii de promovare a produselor si producatorilor romani BIO.
Producatorii care isi doresc sa respecte regulile impuse in agricultura ecologica, conform verificarilor facute de organismele autorizate, pot aplica in cadrul programului atat in hipermarketurile Carrefour, cat si online, pe platforma.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Crestem Romania BIO - Un program național dezvoltat de Carrefour