Lectură de 2 minute

16 Mai 2019 - Știri și Noutăți

Colectia IKEA ART EVENT 2019 ajunge in Romania in luna mai

Abonează-te pe  

In acest an, IKEA ART EVENT 2019 ‘se da jos de pe perete’ si ajunge in sufragerie. Opt designeri cu viziuni artistice diferite au creat opt covoare cu o expresie unica si indrazneata. Rezultatul? O colectie de obiecte de arta in stoc limitat, realizata manual din materiale naturale, care va fi disponibila exclusiv online pe www.IKEA.ro din 23 mai.

Pentru a aduce colectia mai aproape de iubitorii de design, IKEA Romania a creat o expozitie experimentala IKEA ART EVENT 2019 in cadrul festivalului Romanian Design Week. In perioada 18 – 26 mai, cele opt covoare vor putea fi vazute si fotografiate la etajul 2, in expozitia centrala RDW de pe bulevardul Regina Elisabeta nr. 5.

Covoarele care fac parte din editia IKEA ART EVENT de anul acesta ofera opt raspunsuri diferite – si opt moduri eclectice de a personaliza spatiul si au fost create de:
  • Supakitch, un artist francez a carui abordare eclectica imbina tehnici diverse precum vopseaua acrilica, silkscreen, colajul si tatuajul. Covorul creat de el a fost inspirat de serpi.
  • Chiaozza, un duo de artisti americani - Adam Frezza si Terri Chiao, lucreaza in mai multe forme: sculptura pictata, instalatie, colaj si fotografie. Covorul lor este „Inspirat de scenele de primavara din deserturile sud vestului american.”
  • Craig Green este un designer londonez, absolvent al prestigioasei Central Saint Martin, si unul dintre cei mai inovatori creatori de moda masculina. „Prin acest covor mi-am dorit sa explorez ideea paradisului, a evadarii din realitate. Ideea de a crea un portal sau o usa pentru a ne teleporta intr-un loc mai bun.”
  • Noah Lyon este un artist multidisciplinar care a expus in galerii si muzee din toata lumea. Arta lui este inclusa in colectiile MoMA, The Tate Britain, The Menil Collection, The Brooklyn Museum si The Whitney Museum of American Art. Covorul lui, inspirat de indienii Navajo, „surprinde vietile noastre interconectate intr-un vartej in timp ce lumile noastre fac tumbe prin univers.”
  • Artista japoneza Misaki Kawai este cunoscuta la nivel international pentru instalatiile create din papier-mache, lemn, textile si alte materiale artizanale precum fetrul si firele. Ea crede ca arta este despre bucurie, iar covorul sau este dovada acestui lucru: „Mi-a placut sa creez acest covor, este un obiect foarte blanos.”
  • Filip Pagowski, designerul care a creat simbolul Comme des Garcons Play, a realizat un covor minimalist pentru IKEA ART EVENT 2019: „Ideea din spatele acestui design a fost notiunea de a tese, cu imaginea care reflecta mecanica folosirii firelor pentru a crea un covor.”
  • Covorul artistului coreean-francez Seulgi Lee personifica expresia franceza „ca un peste in apa”. Toate covoarele au potentialul de a defini un spatiu. Prin covorul sau, Seulgi vrea sa intruchipeze lumina apei si culori radiante.
  • Virgil Abloh este Men’s Artistic Director la Louis Vuitton si fondatorul brandului de moda Off-White. Covorul sau este un raspuns ironic la grijile parintilor care protejeaza mobila din casa de activitatile copiilor: „Keep Off.”

Iubitorii de design sunt invitati sa deschida pagina IKEA.ro in dimineata zilei de 23 mai, pentru lansarea colectiei IKEA ART EVENT 2019, exclusiv online. Pana atunci, IKEA ii invita pe toti sa o viziteze, fotografieze si sa o admire in cadrul festivalului Romanian Design Week, intre 18 si 26 mai, in Piata Universitatii, Bd, Elisabeta nr. 5, la etajul 2.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Colectia IKEA ART EVENT 2019 ajunge in Romania in luna mai