Lectură de un minut

01 Mar 2019 - Știri și Noutăți

Cererea de produse bio din peste creste cu 10% in 2018

Abonează-te pe  

Cererea de produse bio din peste a inregistrat o crestere de circa 10% in 2018, comparativ cu 2017, potrivit reprezentantilor Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare. Aceasta majorare vine pe fondul unui interes din ce in ce mai ridicat al romanilor pentru produsele bio, care au inregistrat vanzari in crestere cu aproximativ 30% in anul 2018, pe plan local. Conform analizelor Alfredo Seafood, piata produselor bio din peste va continua sa creasca si in 2019, cu aproximativ 10%.

Piata produselor bio traverseaza o perioada de crestere accelerata in acest moment. Romania este puternic influentata de tendinta europeana si globala, astfel incat asistam la vanzari mai mari pentru toate categoriile de produse de pe aceasta nisa, alimentele bio ocupand un loc fruntas din punct de vedre al vanzarilor. Am putut observa aceasta tendinta si cu ocazia lansarii gamei de produse din peste bio a Alfredo Seafood, in vara lui 2018. Interesul romanilor pentru tot ceea ce inseamna alimente bio va ramane ridicat si in 2019, iar noi vom continua sa largim portofoliul de produse bio din peste al Alfredo Seafood, pentru a raspunde cererii consumatorilor”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, fondator al Alfredo Seafood.

Gama de produse bio a Alfredo Seafood cuprinde patru specii de peste: pastrav, dorada, lup de mare si somon. De la lansare si pana in prezent, vanzarile produselor din gama bio au avut un ritm constant de crestere. Din punct de vedere al cantitatilor vandute, pastravul si dorada au fost cele mai cerute de catre consumatori.
Potrivit reprezentantilor Alfredo Seafood, Romania mai are destul de mult de recuperat pentru a ajunge la nivelul mediu de consum anual de peste din Uniunea Europeana, care se situa la putin peste 24 de kilograme/capita la finalul lui 2018, in crestere cu 3% fata de 2015

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cererea de produse bio din peste creste cu 10% in 2018