Lectură de 2 minute

24 Aug 2018 - Știri și Noutăți

Cea de-a cincea casa de tip familial a fost mobilata de JYSK impreuna cu Hope and Homes for Children

Abonează-te pe  

Pe 17 august, Hope and Homes for Children si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi au inaugurat Casa de tip familial „Petru Rares” din Targu Frumos. Casa a fost mobilata si decorata cu sprijinul JYSK Romania.

Procesul de inchidere a Centrului de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfantul Spiridon” din Targu Frumos a inceput in februarie 2014. La acel moment, in centru se aflau 215 baieti iar, iar in prezent numarul lor este de 30, cu varste cuprinse intre 12 si 20 de ani.

Prima casa de tip familial, Casa „Teilor”, a fost dezvoltata de Hope and Homes for Children cu sprijinul partenerilor sai si inaugurata in februarie 2018. A doua casa de tip familial, „Petru Rares”, a fost inaugurata in 17 august, 12 baieti mutandu-se deja in ea.

Cei 12 baieti cu varste intre 10 si 16 ani s-au mutat in noua lor casa, o cladire pe doua niveluri, cu patru dormitoare, o camera de zi, doua bai si o bucatarie, toate foarte spatioase, primitoare si adaptate nevoilor lor. Cu ajutorul lui Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for Children, si al celorlalti invitati la eveniment, copiii au plantat pomi langa casa pentru a o face cat mai primitoare si frumoasa.

Cei 12 tineri vor trai pe o strada ca oricare alta, intre oameni obisnuiti si se vor bucura de firescul vietii, asa cum se bucura orice tanar dintr-o familie obisnuita.

Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria a declarat: “Pentru fiecare dintre noi, acasa este locul in care ne simtim cel mai bine, locul unde putem fi noi insine, unde ne simtim confortabil si linistiti. Pana acum, acesti 12 tineri nu aveau un loc pe care sa il poata numi “acasa”. Nu aveau o familie. Nu aveau patul lor sau lucrurile lor. Aveau doar un acoperis sub care sa stea. Acum, o data cu inaugurarea Casei de tip familial Petru Rares, acesti adolescenti vor trai intr-un loc care va fi cu adevarat “acasa“ pentru ei. Vor creste intr-un mediu apropiat de cel familial si vor avea activitatile pe care orice copil le are cu familia lui, lucru care ii va ajuta sa se integreze mai bine atunci cand vor ajunge adulti. Ne bucuram ca am avut un rol in a le oferi o casa primitoare si confortabila acestor adolescenti. Este cea de-a cincea casa pe care o mobilam si, ca si in cazul celorlalte case, a fost o placere sa vedem entuziasmul copiilor atunci cand s-au mutat.

Alte doua case de tip familial urmeaza sa fie deschise pe parcursul acestui an in localitate, toate cele patru locuinte fiind mobilate si decorate cu sprijinul JYSK Romania.

Citeste si:
Lidl România donează 830.000 lei către World Vision România pentru modernizarea a peste 30 de școli
Lidl România donează 830.000 lei către World Vision România pentru modernizarea a peste 30 de școli

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cea de-a cincea casa de tip familial a fost mobilata de JYSK impreuna cu Hope and Homes for Children