Lectură de 2 minute

18 Dec 2019 - Știri și Noutăți

CCC renunta la pungile de plastic si ajuta UNICEF la nivel global

Abonează-te pe  

CCC sprijina UNICEF, organizatia fondata in urma cu 73 de ani (11 decembrie 1946), cu o suma in valoare de aproape 6,6 milioane de euro pe parcursul urmatorilor ani. CCC si UNICEF au semnat un parteneriat pe durata a trei ani (2019-2021), care va contribui la misiunea globala a UNICEF, aceea de a proteja copiii si de a le respecta drepturile. 

La nivel local, misiunea este sustinuta si in Romania prin introducerea in magazinele CCC din toata tara (71 de unitati) a pungilor din hartie reciclabila care poarta insemnele UNICEF.

Joanna Jozwiak, director general CCC Romania, declara: „In contextul actual al dezbaterilor privind protejarea mediului inconjurator, ne bucuram sa ne numaram printre marile companii internationale care iau masuri concrete. Astfel, astazi, in niciun magazin CCC din Romania si nici din strainatate, clientii nostri nu primesc pungi din plastic. CCC nu utilizeaza in prezent decat ambalaje din hartie reciclabila. In schimb, pot achizitiona, la doar 1 leu, pungi din hartie, iar 100% din profitul rezultat in urma vanzarilor este directionat catre UNICEF”.

Conform estimarilor, un roman achizitioneaza 200-300 de pungi de plastic anual, iar la nivel global datele sunt si mai ingrijoratoare: 500 de miliarde de pungi de plastic sunt folosite in fiecare an, ceea ce reprezinta un pericol real pentru mediu.
La nivel global, CCC vinde mai mult de 70 de milioane de perechi de pantofi in fiecare an, iar acest lucru ne responsabilizeaza, ne determina sa ne concentram asupra aspectelor legate de ecologie si, in acelasi timp, sa ii sensibilizam si pe clientii nostri in acest sens. Compania acorda importanta certificatelor de origine a materialelor utilizate pentru fabricarea pantofilor si accesoriilor disponibile spre vanzare. Obiectivele legate de mediu ale grupului CCC includ o reducere cu 5% a consumului de electricitate, a emisiilor de dioxid de carbon, precum si a deseurilor, pana in 2021. Printre realizarile ecologice ale companiei se numara reducerea cu 100 de tone a ambalajelor din carton datorita implementarii unui dispozitiv inovator care automatizeaza procesul de depozitare”, adauga Joanna Jozwiak.
  • UNICEF este o organizatie umanitara care lucreaza pentru protejarea copiilor in 190 de tari si teritorii, inclusiv in unele dintre cele mai dificile locuri din lume.
  • CCC este cel mai mare producator de pantofi din Europa si retailerul de fashion pe segmentul de incaltaminte care a inregistrat cresterea cea mai rapida de pe continent. In prezent, lantul de magazine CCC include peste 1 200 de magazine pe o suprafata de vanzare de aproximativ 725 000 m².

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  CCC renunta la pungile de plastic si ajuta UNICEF la nivel global