Carrefour introduce pungi biodegradabile in magazine

Publicat pe 11 Iunie 2018 in Stiri si noutati

Din 5 iunie, Carrefour Romania introduce in hipermarketuri pungile de cumparaturi 100% biodegradabile. Acestea au capacitatea de 5 si 7 kg. Pana la sfarsitul lunii iunie vor inlocui actualele pungi in toate retelele operate de retailer.

De Ziua Mondiala a Mediului Carrefour Romania a anuntat in cadrul unui eveniment, introducerea in premiera in tara a pungilor de cumparaturi 100% biodegradabile. Acestea sunt create pe baza de amidon de porumb de catre producatorul roman Biodeck, special concepute sa se biodegradeze rapid si sa nu polueze mediul inconjurator.

Reprezentantii Carrefour estimeaza la cateva zeci de milioane numarul anual de pungi de cumparaturi vandute prin cele peste 300 de magazine pe care le opereaza.

Pungile sunt disponibile momentan in hipermarketurile Carrefour din Bucuresti, urmand sa devina disponibile in toate magazinele din tara pana la finalul lunii iunie

Anca Damour, directorul de corporate affairs si comunicare al Carrefour Romania: „Introducerea pungii biodegradabile este un pas major in viziunea noastra de a promova o viata mai buna si de a deveni lider in tranzitia alimentara pentru toti prin promovarea unei economii regenerative in Romania, o economie care favorizeaza materialele biodegradabile, rapid si sigur, in dauna celor toxice pentru mediu si care se concentraza pe prevenirea eliberarii de deseuri greu reciclabile. Implementarea acestei viziuni Carrefour are la baza folosirea inovatiei si bio-tehnologiei, dezvoltate la standarde internationale, impreuna cu parteneri locali, care sunt conectati la ecosisteme globale de inovatie. Vreau sa felicit echipa noastra, echipa Carrefour, pentru exemplul pe care il da in piata. Exemplul nostru de colaborare poate fi un model de economie circulara si pentru alti retaileri din tara”.

Sursa foto facebook Carrefour Romania


Mai multe despre

Carrefour Romania, Pungi biodegradabile, Solutii bio

Recomanda

Comentarii: Carrefour introduce pungi biodegradabile in magazine