Mihai Cristian Darmanescu, fondator Alfredo Seafood a declarat: “In perioada verii am observat o crestere a consumului de peste, datorata mai multor factori. Un motiv care sta la baza acestei tendinte este temperatura ridicata care a avantajat dietele mai usoare, in care tipurile de carne mai grasa, de regula rosie, sunt inlocuite cu peste si pui. Nu in ultimul rand, diversificarea gamelor de peste Gata de Gatit a favorizat majorarea consumului prin eliminarea unei bariere importante: perceptia romanilor ca pestele este dificil de pregatit. De asemenea, vacantele in tari unde predomina bucataria mediteraneeana, care are multe preparate pe baza de peste si fructe de mare, deschide apetitul romanilor pentru a incerca diferite retete odata reintorsi acasa”,
In ceea ce priveste consumul de peste in perioadele caniculare, acesta este recomandat si de medici, deoarece este mai usor de digerat, carnea de peste avand in compozitie numerosi nutrienti, printre care: acizii grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, vitaminele A, B12, D si E, minerale ca potasiul, fierul, iodul, fosforul si seleniul, precum si foarte multe proteine.
Potrivit reprezentantilor Alfredo Seafood, macroul, somonul si pastravul au devenit soiurile de peste campioane in preferintele romanilor din considerente ce tin atat de cresterea preocuparii pentru o alimentatie sanatoasa, cat si de usurinta cu care se pot pregati produsele din gama Gata de Gatit, fie ca sunt intregi sau gata filetate.