Alfredo Seafood anunta un top al celor mai consumate soiuri de peste in 2018

Publicat pe 18 Septembrie 2018 in Stiri si noutati

Vanzarile de peste au inregistrat o crestere usoara, de aproximativ 10%, in vara lui 2018 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2017. In topul consumului de peste se afla macroul si somonul, cu 50% din totalul vanzarilor, urmati de pastravul, dorada si merluciul, cu aproximativ 20% din vanzari, din punct de vedere valoric.

Mihai Cristian Darmanescu, fondator Alfredo Seafood a declarat: “In perioada verii am observat o crestere a consumului de peste, datorata mai multor factori. Un motiv care sta la baza acestei tendinte este temperatura ridicata care a avantajat dietele mai usoare, in care tipurile de carne mai grasa, de regula rosie, sunt inlocuite cu peste si pui. Nu in ultimul rand, diversificarea gamelor de peste Gata de Gatit a favorizat majorarea consumului prin eliminarea unei bariere importante: perceptia romanilor ca pestele este dificil de pregatit. De asemenea, vacantele in tari unde predomina bucataria mediteraneeana, care are multe preparate pe baza de peste si fructe de mare, deschide apetitul romanilor pentru a incerca diferite retete odata reintorsi acasa”,

In ceea ce priveste consumul de peste in perioadele caniculare, acesta este recomandat si de medici, deoarece este mai usor de digerat, carnea de peste avand in compozitie numerosi nutrienti, printre care: acizii grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, vitaminele A, B12, D si E, minerale ca potasiul, fierul, iodul, fosforul si seleniul, precum si foarte multe proteine.

Potrivit reprezentantilor Alfredo Seafood, macroul, somonul si pastravul au devenit soiurile de peste campioane in preferintele romanilor din considerente ce tin atat de cresterea preocuparii pentru o alimentatie sanatoasa, cat si de usurinta cu care se pot pregati produsele din gama Gata de Gatit, fie ca sunt intregi sau gata filetate.


Mai multe despre

Peste, Somon, Retaileri, Vanzari, Alfredo Seafood, Marci romanesti

Recomanda

Comentarii: Alfredo Seafood anunta un top al celor mai consumate soiuri de peste in 2018