Lectură de 2 minute

06 Jul 2018 - Știri și Noutăți

Alfredo Seafood anunta o crestere a pietei de peste cu 10%

Abonează-te pe  

Piata locala de peste a inregistrat o crestere de circa 10% in primul semestru din 2018, comparativ cu aceeasi perioada din 2017. Anul in curs se va incheia cu o valoare a vanzarilor mai ridicata cu aproximativ 10%, conform estimarilor reprezentantilor Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante marci de peste si fructe de mare din Romania.

Mihai Cristian Darmanescu, fondator Alfredo Seafood a explicat: “2018 a adus o crestere moderata a consumului de peste, fructe de mare si produse derivate, dar ne asteptam la acest lucru. Cred ca este foarte important ca piata isi continua tendinta ascendenta din ultimii cinci ani. Vedem totusi o usoara incetinire a ritmului de crestere, cauzata de diversi factori: preturile mai mari fata de carnea rosie, corelat cu faptul ca oamenii s-au obisnuit cu scaderea TVA-ului la alimente de la 24% la 9%, aspect care impulsionase puternic vanzarile in 2015 si 2016. Subliniez ca discutam despre o piata inca in formare in Romania, care mai are o distanta de parcurs pana la momentul maturizarii. Alte bariere tin de o falsa perceptie conform careia preparatele pe baza de peste ar fi mai dificil de gatit. Aceasta este o parere eronata mai ales ca acum exista tehnologii moderne de procesare si ambalare care fac pestele la fel de usor de preparat ca puiul sau carnea de porc, prin procesare ca indepartarea pielii, desolzirea, filetarea si portionarea”.

Potrivit prognozelor Alfredo Seafood, somonul va ramane unul dintre liderii topului celor mai consumate soiuri de peste si in 2018, pe fondul cresterii importurilor de peste, fructe de mare si alte nevertebrate marine. Cresterea constanta a consumului de somon in Romania se datoreaza mai multor aspecte: o mai mare preocupare a oamenilor pentru o dieta sanatoasa si calitatea carnii care este gustoasa, dar si usor de preparat.

Alfredo Seafood este una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare. Brandul a fost creat de Mihai Cristian Darmanescu si lansat in anul 2013. Datorita experientei si relatiilor internationale cu marii producatori de peste din lume, dar si a celor trei linii de procesare si ambalare automatizate si de inalta productivitate din fabrica din Bucuresti, produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite atat in cele mai importate lanturi de hypermarketuri si supermaketuri din tara, precum Kaufland, Carrefour, Mega Image, Metro, Cora, Profi, Penny Market etc., cat si in peste 3.000 de magazine din comertul traditional.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Alfredo Seafood anunta o crestere a pietei de peste cu 10%