Lectură de 2 minute

28 Aug 2018 - Știri și Noutăți

Al treilea proiect de formare profesionala demarat de Hornbach

Abonează-te pe  

Unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, HORNBACH, deruleaza pentru al doilea an consecutiv programul "Scoala de Carte si Meserii". Prin intermediul proiectului de responsabilitate sociala se doreste promovarea activitatile profesionale de invatamant , noteaza Brico Retail.

HORNBACH a iniatiat acest proiect inca din anul scolar 2017/2018, cand a fost implementata legislatia in domeniul invatamantului dual in Romania. Anul acesta retailerul continua programul de formare profesionala si in anul scolar 2018/2019, punand la dispozitie 30 de locuri pentru elevii care doresc sa faca practica in reteaua de magazine, unde se vor specializa in meseria de comerciant-vanzator.

Cursurile teoretice sunt dedicate elevilor din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a si se deruleaza in parteneriat cu cinci scoli din Romania:

  • Liceul Tehnologic „Mircea Vulcanescu“ (Bucuresti)
  • Liceul Tehnologic „Barbu A. Stirbey“ (Buftea)
  • Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu“ (Timisoara)
  • Colegiul National Economic „Andrei Barseanu“ (Brasov)
  • Colegiul Economic „George Baritiu“ (Sibiu).

Cursurile practice se deruleaza in magazinele HORNBACH din Bucuresti-Ilfov (Militari si Balotesti), Sibiu, Brasov si Timisoara. Elevii sunt instruiti de tutori dedicati si de un coordonator de formare profesionala, de la care invata principiile meseriei de comerciant-vanzator, strategiile de interactionare cu clientii, metodele de prezentare a marfii.Proiectul se deruleaza pe o perioada de trei ani, in prima promotie fiind inscrisi 25 de elevi, care se afla in cel de-al doilea an de practica si care vor absolvi in vara anului 2020. Pe durata cursurilor, practica reprezinta 30% din totalul orelor din clasa a IX-a, 50% din clasa a X-a si 70% din clasa XI-a.

Mugurel-Horia Rusu, Director General HORNBACH Romania a fost citat de aceeasi sursa: „HORNBACH doreste sa se implice activ in dezvoltarea fortei de munca din tarile in care isi desfasoara activitatea, analizand atent oportunitatile din domeniul educatiei, dar si reglementarile legislative, astfel incat, acolo unde legislatia ne permite, sa oferim invatamant profesional si studiu dual. Atmosfera de lucru in familia extinsa HORNBACH este dominata de spiritul de echipa si sustinere, de siguranta locului de munca, aprecierea si recompensarea performantelor individuale, dar si de libertatea de a dezvolta idei inovatoare. Tinerii in formare lucreaza alaturi de oameni cu experienta, cu totii fiind uniti prin loialitate, umanitate si incredere. Se acorda atat dreptul de a face greseli, cat si dreptul de a beneficia de perspective profesionale“.

Sursa foto facebook Hornbach.

Citeste si:
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Al treilea proiect de formare profesionala demarat de Hornbach