Lectură de 2 minute

07 Jun 2018 - Știri și Noutăți

12 suplimente alimentare pentru afectiunile musculare

Abonează-te pe  

Durerile musculare afecteaza atat femeile si barbatii, mai ales pe aceia dintre noi care facem cat mai putina miscare. Daca la inceput ignoram semnele care ne dau de inteles ca ar trebui sa ne ajutam organismul, pe parcurs o sa simtim un disconfort greu de suportat, asociat cu flexibilitate scazuta, slabire progresiva. Din fericire exista diverse suplimente pentru afectiuni musculare care pot ajuta persoanele care sufera de asta.

In principiu, suplimentele nutritive pentru afectiunile musculare au rolul de a reface tesutul si musculatura si de a oferi energie pentru intreaga zi. Ajuta la combaterea oboselii si reducerea epuizarii si cel mai important ofera suport pentru performante sportive, pentru rezistenta la diverse sarcini si la prevenirea unor simptome mai grave.

Metodele conventionale de tratament includ administrarea - la indrumarea medicului - a diverse suplimente alimentare, menite sa ajute persoanele care reclama dureri de picioare, de spate, de gat, de maini la nivelul muschilor (o stare permanenta, care trece si revine cand si cand).

1. Coenzima Q10 se gaseste in extrem de multa mancare, iar cei mai tineri se bucura de faptul ca organismul lor poate secreta CoQ10 in corpul lor. S-a dovedit ca coenzima Q10 este benefica si esentiala pentru celulele musculare si produce energie la nivel muscular.
2. Vitamina E este un antioxidant care ajuta in cazul afectiunilor musculare, iar daca este luata o doza corecta, poate facilita buna functionare prin oferirea de nutritenti valorosi.
3. Seleniul este un mineral esential, care lucreaza foarte bine cu vitamina E, protejand celulele de oxidanti daunatori. In principiu, in cazul afectiunilor musculare, cantitatea de seleniu este scazuta, de asta se recomanda uneori administrarea de acest supliment
4. Lecitina a oferit raspunsuri terapeutice pentru afectiunile musculare.
5. Acizi grasi Omega-3: cea mai buna sursa este pestele. Acest supliment reduce inflamatiile musculare si confera energie si creste imunitatea.

6. Vitamina D: slabiciunea si durerile musculare, articulare sunt de cele mai multe ori un semn al deficientei de vitamina D - prin administrare creste recuperarea cu 20% si reduce oboseala corpului.
7. Magneziul relaxeaza muschii si terminatiile nervoase, amelioreaza rigiditatea si durerile musculare, reparand in acelasi timp muschii prin reducerea crampelor.
8. Extract de curcumina: amelioreaza durerea musculara, creste mobilitatea, scade daunele produse de inflamatii.
9. Ghimbirul imbunatateste circulatia, reduce durerile musculare cu pana la 25%, iar prin continutul de gingerol ajuta la scaderea inflamatiilor din tesuturile care dau dureri.
10. Planta Ashwagandha intareste musculatura, este un antioxidant puternic, protejeaza si incetineste imbatranirea, calmeaza durerile musculare, creste recuperarea de la exercitii fizice.
11. Valeriana reduce crampele musculare si durerile, actionand ca un vindecator natural prin reducerea sensibilitatii nervilor, relaxarea tensiunea musculare.
12. Papadia este o planta cu continut ridicat de vitamine A si C, contine acid linoleic care reduce durerile asociate cu muschii, ajuta in tratarea artitrei, gutei si a oboselii muschilor, reparand zonele afectate.

Totusi, inainte de orice adminstrare, se recomanda, asa cum subliniam, sa se te consulti cu medicul de familie, care iti cunoaste istoricul si este cel mai in masura sa iti faca prescriptii. Pana la urma nu conteaza doar sa stii cateva informatii, ci si sa stii cum va reactiona organimsul si ce nevoi are.

Suplimente alimentare pentru afectiunile musculare gasesti in catalogul Sensiblu disponibil online aici.

Citeste si:
Secom investește peste jumătate de milion de euro în noi magazine și noi produse, până la finalul anului
Secom investește peste jumătate de milion de euro în noi magazine și noi produse, până la finalul anului

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  12 suplimente alimentare pentru afectiunile musculare