Lectură de un minut

28 Jan 2019 - Știri și Noutăți

100deromani.ro - prima platforma care descrie Romania, in peste 100 de statistici

Abonează-te pe  

Daca Romania ar fi o comunitate formata din 100 de oameni, tu care dintre ei ai fi - raspunsurile se gasesc in peste 100 de statistici surprinzatoare despre Romania. In cadrul proiectului initiat de Lidl si Ambasada Sustenabilitatii, pe platforma au fost facute publice peste 100 de statistici din toate domeniile de interes ale tarii, pe care institutiile media, autoritatile sau publicul larg nu au ocazia sa le gaseasca centralizat din alte surse.

Cea mai accesata infografie, de la lansarea platformei, la finalul lui noiembrie 2018 si pana in prezent, este cea care ne spune ca, daca Romania ar fi o comunitate de 100 de oameni:

  • 5 nu ar putea accesa serviciile unui medic specialist, desi ar avea nevoie.
  • doar 39 dintre noi ne-am exercita dreptul la vot
  • 36 de angajati ar merge la munca cu mijloacele de transport in comun, 34 cu masina personala, iar 30 ar opta pentru bicicleta.
  • Romanii au fost interesati de cati dintre aceia din comunitatea de 100 de oameni, ar lucra in strainatate. Raspunsul – 20 de romani, dintre catre 7 in Italia.
  • o alta statistica din topul infografiilor vizualizate de romani, a fost cea care ne anunta ca, daca am fi o comunitate formata din 100 de romani, fiecare persoana ar genera 261 de kilograme de deseuri pe an.

Toate infografiile sunt centralizate pe baza celor 15 Obiective de Dezvoltare Durabila stabilite de Organizatia Natiunilor Unite, prin Agenda 2030: Geografic, Familie, Religie & Etnie, Probleme cu Legea, Saracie, Venituri, Credite & Economii, Locuinta, Transport, Angajati, Tehnologie, Educatie, Sanatate, Mediu, Cultura, Copii.
Proiectul 100 de romani beneficiaza de sustinerea mai multor personalitati cunoscute de romani, precum Andreea Berecleanu, Atena Boca, George Buhnici, Amalia Enache, Paula Herlo, Stelian Muscalu, Lucian Mindruta, Izabela Panescu, Oana Pellea, care au tratat temele si infografiile pe platforma.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  100deromani.ro - prima platforma care descrie Romania, in peste 100 de statistici