Lectură de 2 minute

11 Mai 2017 - Recomandări

Pasta de dinti - lucruri pe care nu le stiai

Abonează-te pe  

Igiena orala nu este doar necesara pentru estetica, cat mai ales o obligativitate pentru santatate. Un zambet frumos ofera incredere si ne ajuta mai mult decat am crede. Motiv pentru care folosirea corecta a pariutei si a pastei de dinti este necesara zilnic.

Cu o influenta majora asupra starii de sanatate a organimsului, intretinerea cavitatii bucale este conditionata de ingrijirea danturii. Imediat ce sunt neglijati, dintii incep sa fie afectati imediat. Vizitele la stomatolog sunt mai ales costisitoare, asa ca este important sa folosim cat mai des si corect pasta si periuta de dinti de calitate pentru a evita programarile la stomatolog. Acesta iti va recomanda folosirea atei dentare, a apei de gura, a dusului bucal si neaparat a pastei si a periutei de dinti.

Si pentru a intelege cat de importanta este igiena orala si procesul de periaj gasesti mai jos cateva curiozitati despre aceasta:

- Ideea de pasta de dinti dateaza din 5000BC, cand egiptenii au facut o crema unde au amestecat apa, pudra de cenusa, coaja arsa de ou, smirna si piatra ponce.
- Primul amestec a ceea ce seamana cu pasta de dinti asa cum o stim astazi a aparut in secoul al XIX lea, dar ingredientele erau daunatoare, iar scopul era pentru albire si nu pentru igiena.
- Fluorul este foarte important, indiferent de problema pe care vrei sa o combati (controlul tartrului, albire, respiratie, gingivita).
- Este imporant ca o pasta de dinti sa aiba avizul de la Colegiul Medicitlor Dentisti pentru o atestare ca produsul este eficient si sanatos.
- Albirea dintilor functioneaza doar pana la un anumit punct, prin continutul de particule abrazive, asfel ca o diferenta va fi imediat sesizata, insa nu la nivelul la care o vor face tratamentele profesionale.
- Cu cat folosesti o cantitate mai mica de pasta de dinti, cu cat aceasta va fi mai eficienta – se recomanda o doza cam cat un bob de fasole, acesta reusind sa elimine placa, petele si reziduurile alimentare.
- Cum iti periezi dantura este mai important decat cu ce alegi sa faci asta: indiferent ca folosesti cea mai buna pasta de dinti, este posibil ca rezultate sa nu se vada daca modul in care o faci este gresit; nu neglija gingiile.
- Pastele de dinti organice/naturale se pot dovedi la fel de eficiente ca cele obisnuite.
- Ingredientele dintr-o pasta de dinti sunt destul de surprinzatoare: detergenti, sulfat de sodiu, alge, ulei de menta, creta, zaharina, mentol, parafina.
- Indiferent ca este gel sau pasta, aceasta va curata la fel dantura.
- Fiecare culoare de pe spatele tubului de pasta de dinti reprezinta ceva, indicatorul semnificand: verde (naturala). albastru (naturala si medicinala), rosie (naturala si chimicala), neagra (chimicala).
- Cateva intrebuintari atipice a pastei de dinti: poate indeparta petele, inlatura mirosul neplacut de pa maini, curata eficient incaltamintea sport sau din textile, ajuta la lustruirea articolelor din argint, confera alb unghiile si le intareste, scoate arsura depozitata pe fierul de calcat, calmeaza intepaturile si iritatile de la insecte.

Oferta la pastele de dinti gasesti in farmaciile Sensiblu. Catalogul online este disponibil aici.

Sursa fotot: pixabay.com

Citeste si:
Lucruri interesante pe care nu le stiai despre parul tau
Lucruri interesante pe care nu le stiai despre parul tau
Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Pasta de dinti - lucruri pe care nu le stiai