Lectură de 2 minute

15 Jul 2019 - Evenimente

Pentru al 7-lea an consecutiv, Dorna si Salvati Copiii Romania doteaza inca 10 maternitati cu echipament necesar copiilor nascuti prematur

Abonează-te pe  

Dorna si Salvati Copiii Romania au finalizat dotarea a 10 maternitati cu echipament necesar copiilor nascuti prematur, in cadrul editiei cu numarul 7 a campaniei Grija pentru Copii - „Strigat de viata”, sustinuta, inca din anul 2015, de Simona Halep. 

Anul acesta, au fost dotate cu aparatura indispensabila bebelusilor nascuti inainte de termen spitale din judetele Arges, Bihor, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Caras-Severin, Dambovita, Galati, Neamt, Suceava si Vaslui. Fiecare dintre aceste institutii de sanatate isi completeaza astfel sectiile de neonatologie pentru a face mai bine fata cazurilor de copii nascuti inainte de termen.

Am inceput campania din acest an in luna aprilie, cu un eveniment marcat de o puternica emotie: concertul extraordinar al Orchestrei Nationale Radio, la care a participat si Simona Halep. Concertul a inceput cu un moment neasteptat de liniste care ne-a facut sa intelegem cat de important este strigatul din primele clipe de viata ale nou-nascutului. Am indemnat oamenii sa dea o voce celor care nu pot sa se faca auziti, dand share mesajului #StrigatdeViata. Dotarile realizate prin campania Grija pentru Copii - „Strigat de viata” materializeaza aceasta sustinere si dau micutilor o sansa in plus sa supravietuiasca”, spune Daria Gonta, Senior Brand Manager, Coca-Cola Romania.
Pentru copiii veniti pe lume prea devreme, un minut poate face diferenta intre viata si moarte. De sapte ani, Salvati Copiii impreuna cu Dorna lupta pentru salvarea celor mai mici luptatori dotand maternitatile cu echipamente performante pentru combaterea mortalitatii infantile. Copiii prematuri se lupta pentru fiecare clipa, pentru fiecare bataie a inimii si nu renunta atat de usor la viata. E o lectie pe care ei ne-au predat-o tuturor si ne-au determinat sa construim parteneriate cu medici dedicati si companii care au inteles ca este necesar sa fim alaturi de cei mici si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a schimba datele sumbre ale mortalitatii infantile”, a completat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.
Lista completa a dotarilor este aici; spitalele care au fost dotate anul acesta cu aparatura in cadrul campaniei Grija Pentru Copii – „Strigat de Viata" sunt:
  • Spitalul Municipal Campulung – 1 Masa radianta
  • Spitalul Clinic Obstetrica-Ginecologie Oradea – 1 Masa de resuscitare
  • Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita – 1 Incubator
  • Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi – 1 Masa radianta
  • Spitalul Moldova Noua – 1 Incubator transport
  • Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste – 1 Incubator transport
  • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei Galati – 1 Incubator terapie
  • Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt –1 Incubator transport
  • Spitalul Municipal Falticeni – 1 Incubator de terapie
  • Spitalul Municipal Dimitrie Castroian Husi – 1 Incubator
In Romania, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii in 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) 'Alfred Rusescu', unul din zece copii se naste prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata. Nasterea inainte de termen ii lasa bebelusului mai putin timp pentru dezvoltarea si maturizarea intrauterina, printre consecinte numarandu-se greutatea scazuta la nastere si riscul crescut de aparitie a afectiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Pentru al 7-lea an consecutiv, Dorna si Salvati Copiii Romania doteaza inca 10 maternitati cu echipament necesar copiilor nascuti prematur