Lectură de 3 minute

05 Oct 2018 - Evenimente

Kaufland anunta primul magazin din Romania in care se implementeaza o strategie anti-plastic

Abonează-te pe  

Kaufland inaugureaza primul magazin din Romania reorganizat dupa o strategie anti-plastic.Astfel, incepand din 4 octombrie magazinul Kaufland din Bucuresti, str. Barbu Vacarescu, nr. 120-144 devine primul magazin din tara al unui retailer, in care se materializeaza o strategie anti-plastic.

Proiectul reprezinta o investitie majora, prin care compania face pasi importanti in demersurile de reducere a poluarii si de a materializa o strategie anti-plastic, aducand noutati si solutii in intregul retail romanesc.

Printre schimbarile ce au avut loc in cadrul acestui magazin se numara:
  • Inlocuire consumabile: au fost eliminate peste 90% din materialele consumabile de plastic de unica folosinta si inlocuite cu materiale 100% biodegradabile sau compostabile, prietenoase cu mediul inconjurator; schimbarile sunt implementate in cadrul raioanelor de brutarie, legume-fructe, la vitrinele cu servire asistata unde articolele consumabile sunt 100% biodegradabile. De asemenea, si sacii de gunoi din parcare au fost inlocuiti cu alternative sustenabile.
  • pentru prima data, grill-ul Kaufland este 100% fara plastic, astfel ca toate ambalajele (pungi, tacamuri, caserole, tavite, sosiere si altele), precum si consumabilele sunt confectionate din materiale biodegradabile.
  • noi produse listate: la casele de marcat au fost introduse sacose din materiale biodegradabile. Kaufland a listat in magazin articole de unica folosinta din materiale 100% biodegradabile sau compostabile, prietenoase cu mediul inconjurator, ca alternativa la cele din plastic. Printre acestea se numara paie, farfurii, cutite si furculite, pahare, boluri.
  • compania a instalat pubele pentru deseuri bio, unde clientii pot arunca deseuri biodegradabile sau destinate compostarii ulterioare. Acestea previn procesele nedorite de descompunere, permit o circulatie impecabila a aerului si au proprietati anti-bacteriene.
  • Kaufland pune la dispozitie o infrastructura de reciclare de tip self-service, cu automate speciale pentru trei tipuri de ambalaje, inclusiv plastic. Aici, clientii pot recicla PET-uri (cu volum de pana la 3 litri), sticla si doze de aluminiu (cu volum de pana la 1 litru) si vor primi drept rasplata un cupon de reducere ce poate fi folosit in magazin.

Kaufland isi propune sa atraga in acest demers, pentru prima data, si partenerii din galeria comerciala a magazinului, cu scopul de a reduce cantitatile de plastic de unica folosinta utilizate. In prezent, restaurantul Stradale este primul care se alatura acestei initiative si va elimina farfuriile, paharele si tacamurile din plastic de unica folosinta, fiind inlocuite cu vesela din arcopal si tacamuri din inox, urmand ca si ceilalti sa analizeze aceasta posibilitate.
Magazinul Kaufland Barbu Vacarescu din Romania este primul din intreaga retea internationala a grupului in care compania implementeaza schimbari majore.
Compania deja a anuntat delistarea din toate magazinele a articolelor marca proprie din plastic precum betisoarele pentru urechi, paie si vesela de unica folosinta din plastic - ce urmeaza sa fie inlocuite in toate tarile cu alternative ecologice, pana la sfarsitul lui 2019.
Pe viitor, Kaufland va reduce consumul de plastic in toate tarile cu cel putin 20% pana in anul 2025 si va asigura reciclabilitatea in proportie de 100% a ambalajelor din plastic folosite pentru marcile proprii.
,,Sustenabilitatea este parte integranta din ADN-ul companiei, care ia toate deciziile cantarind cu atentie impactul asupra mediului inconjurator, asupra comunitatilor in care isi desfasoara activitatea, asupra lantului de furnizori, a clientilor si a angajatilor. Protectia mediului este un aspect extrem de important pentru Kaufland. Peste 47.000 de tone de deseuri au fost reciclate de companie intr-un an: plastic, ambalaje, baterii, ulei de gatit si altele, conform datelor publicate in ultimul Raport de Sustenabilitate Kaufland Romania”, declara Valer Hancas, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland Romania.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Kaufland anunta primul magazin din Romania in care se implementeaza o strategie anti-plastic