Lectură de un minut

12 Jul 2019 - Evenimente

Festivalul Inghetatei cu fapte bune, in weekend, la Veranda Mall

Abonează-te pe  

Fundatia World Vision Romania organizeaza, in weekendul 13 – 14 iulie 2019, la Veranda Mall, Festivalul Inghetatei cu fapte bune. 

 

Un procent de 2% din totalul vanzarilor din cadrul celor doua zile de festival se doneaza catre programul “Paine si Maine” al Fundatiei World Vision. Artizanii care vor participa la eveniment sunt: Gelato Mio, LA STRADA, Vice Cream, Gelateria Velluto, Gelato D'Amore, Puro&Bio Romania.

Initiat in 2016, proiectul "Paine si Maine" vizeaza reducerea abandonului scolar in randul elevilor de scoala primara din 30 de comunitati defavorizate din judetele Dolj, Valcea, Vaslui si Cluj. In acest moment, in program sunt inclusi 1.281 de copii. Se ofera copiilor din program o masa calda pe zi (cu doua feluri si un desert) si posibilitatea de a se pregati in fiecare zi, timp de doua ore, intr-un program de tip „Scoala dupa scoala”, sub coordonarea unui profesor angajat special pentru acest proiect.
De ce a fost nevoie de acest program?
  • la tara, 1 din 11 copii merge la culcare flamand.
  • 34% dintre copiii de la tara traiesc in saracie extrema.
  • 1 din 4 copii din mediul rural sufera de deficit de fier (anemie feripriva).
  • 1 din 8 copii mananca cel putin o paine pe zi.
  • 2 din 3 familii au fost nevoite sa cumpere in ultimul an alimente ieftine (71%) sau in cantitati mai mici (61%).
  • la nivel national, rata abandonului scolar este de 18,1%, media UE fiind 10,1%.
World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.
Detalii despre eveniment AICI

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Festivalul Inghetatei cu fapte bune, in weekend, la Veranda Mall